Deze verrassende Italiaanse gegrilde bietensalade met burrata en bramen is onder randere geïnspireerd op een smaakcombinatie dat ik laatst op heb bij reizend pop-up restaurant De Maaltuin. De Italiaanse keuken is door haar eenvoud vooral bijzonder, je kiest de beste producten en je hebt in een handomdraai een lekkere maaltijd! Het aardse van de bieten is erg lekker als je ze even grillt en vervolgens lakt met de sherrystroop van Ernesto. De nieuwste smaak van de Ernesto portstropen. Té lekker!
Het aardse van de bietjes past perfect bij het fris-romige van de burrata en de avocado, frisse van de citroen en bramen, krokante van de croutons. Een heerlijke en gezonde nazomer salade. Als je geen bramen kan vinden kan ik je ook bijvoorbeeld frambozen aanraden.
Het zoete van deze sherrystroop past zo fijn bij deze vegetarische gegrilde bietensalade met burrata, bramen, avocado en sherrystroop. De croutons maken het he-le-maal af! Je maakt deze bietensalade in een handomdraai en het is écht waanzinnig lekker.
Met de port & sherrystropen van Ernesto Portstropen kan je oneindig variëren. Zowel bij zoete als hartige gerechten kan ik je ze aanraden. Inmiddels staat mijn website vol met de lekkerste zoete en hartige recepten met deze stropen. Ben je opzoek naar meer inspiratie zoals deze gegrilde bietensalade?
Maak dan bijvoorbeeld eens: