Een heerlijke vegetarische uiensoep! Zeker in de koudere maanden maak ik regelmatig uiensoep. 100% comfortfood en wie maak je er niet blij mee? Omdat je de uien karameliseert krijg je een waanzinnig lekkere en diepe smaak. Zowel de witte als de rode portstroop van Ernesto past er waanzinnig goed bij. Het geeft dit recept nog even een extra kick! Ik ben echt een oude kaas liefhebber, maar kijk vooral welke kaas jou het meeste aanspreekt. Deze portstropen zijn inmiddels al bij/ meer dan 800 verkooppunten in Nederland verkrijgbaar. Heb jij ze (in groot of klein verpakking) al gespot? Bekijk hier de vegetarische uiensoep met portstrop en oude kaas. Heerlijk!
Van origine is uiensoep een bekend Frans gerecht, maar in welke keuken gebruiken ze geen ui? Het is eigenlijk een basisingrediĆ«nt dat je waarschijnlijk zelfs nog in huis hebt. Maak je deze uiensoep voor jezelf of voor 2-3 personen, halveer dan het recept.Ā
Kijk je op tegen het uien snijden? Dan raad ik je zeker een mandoline aan. Super easy en snel! In het recept geef ik ook nog een tip hoe je een snelle roux maakt, mocht je liefhebber zijn van een meer gebonden soep.Ā
Mis je vlees in dit recept? Ook erg lekker, maar geen must. Je vind dit recept in The Lemon Kitchen kookboek.
Ben jij inmiddels ook groot fan van de Portstropen van Ernesto? Wist je dat ze zowel zoet als hartig te combineren zijn? Mocht je opzoek zijn naar nog meer inspiratie met de witte of rode portstroop, zoals deze hemelse vegetarischeĀ uiensoep. Dan heb ik hieronder een paar lekkere recepten op een rijtje gezet.Ā
Ā
Maak bijvoorbeeld ook eens:
Ā
Ā
7 reacties
Welke port stroop gebruik jezelf de witte of de rode?
Hi Chantalle
Eerlijk gezegd is dat echt prsoonijk. Ik zou zeggen begin met de witte en wil je een krachtigere smaak, gebruik dan de rode.
Wat een zalige soep!
Als groot liefhebber van uiensoep was ik heel benieuwd naar dit recept en het is meer dan lekker.
Super gemakkelijk te maken en heel smaakvol.
Aanrader dus!!
Ik ben dol op uiensoep, al maak ik het niet vaak… Toch maar eens de keuken in duiken met dit recept!
Uiensoep, we eten het hier niet vaak. En waarom niet weet ik eigenlijk niet. Toch eens uitproberen.
Ik ben zot op uiensoep!! Zo leuk dat ik dit recept tegenkom.
Ik was namelijk op zoek naar verschillende varianten.
Deze ga ik zeker uittesten!
Portstroop… Daar had ik nog nooit van gehoord. Zo leer ik telkens weer nieuwe dingen. Ik ben heel benieuwd naar dit gerecht.