Pompoen lasagne met bechamelsaus en basilicum
pompoen lasagne met bechamelsaus en basilicum
pompoen lasagne met bechamelsaus en basilicum

Pompoen lasagne met bechamelsaus en basilicum

Lasagne is toch wel een van de allerlekkerste en meest makkelijke gerechten om te maken. 100% comfortfood en iedereen is er dol op. Sommige bereidingen vragen misschien wat meer tijd, maar juist de liefde en aandacht die je er in stopt, proef je ook terug! Deze pompoen lasagne is gemaakt met Bertolli Basilico Pastasaus en past perfect in dit seizoensrecept. 

Bertolli Basilico Pastasaus

De tomatensaus van Bertolli is gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit, op basis van een traditioneel Italiaans recept. In één fles Bertolli Basilico Pastasaus (670gram) zit zo’n 650 gram van de allerlekkerste zongerijpte Italiaanse tomaten, verse basilicum en een vleugje extra vergine olijfolie. 

De Italiaanse tomaten in deze pastasaus zijn zongerijpt en worden alleen geplukt tijdens het oogstseizoen. Precies wanneer ze bomvol smaak zitten!  Voor mij is deze Basilico Pastasaus een beetje een icoon geworden, want ik maak er ook makkelijk verschillende pastasauzen mee, gebruik het voor salsa’s, op pizza en zelfs voor soep.

Pompoen lasagne met walnoten en bechamel

Er bestaan oneindig veel lasagne recepten. Toch blijf ik nieuwe varianten ontwikkelen. Deze keer een vegetarische lasagne met pompoen, walnoten en zelfgemaakte bechamel. De walnoten zorgen voor een lekkere bite en het romige en fluweelzachte van de bechamelsaus tilt het recept naar een hoger niveau! Laat je het weten als je deze pompoen lasagne met walnoten en bechamel gemaakt hebt? Ik geniet altijd mee van jullie eigen invulling van deze recepten!

#samenwerking met Bertolli 
5/5

Pompoen lasagne met bechamelsaus en basilicum

TOOLS
  • ovenschaal
  • Antiaanbakpan
  • Steelpan met dikke bodem
  • spatel
  • Soeplepel
  • garde
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • 1 Bertolli Basilico Pastasaus 670 gram
  • 1 winterpeen
  • 2 tomaten
  • 3 selderijstengels
  • ½ ronde biologische pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g walnoten ongezouten
  • 100 g Parmezaan
  • 6-7 lasagnebladeren
  • een handje verse basilicum
  • 2 el extra vergine olijfolie

Bechamel

  • 500 ml halfvolle melk
  • 80 g roomboter
  • 70 g bloem
  • snuf zwarte peper en zout
BEREIDING
  • Was de groenten.
Snijd de pompoen in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter met de schil eraan.
  • Schil de wortel en snijd fijn.
    Snijd de tomaten zo fijn mogelijk.
    Snijd de selderij in dunne plakjes.
    Hak de knoflook fijn en snipper een ui.
  • Zet een anti-aanbakpan op middelhoog vuur en doe hier een scheut olijfolie in. Fruit de knoflook en ui 2 minuten in de pan en doe er dan de rest van de groenten bij.
  • Schenk de Bertolli Basilico Pastasaus erbij en laat 20 minuten pruttelen totdat de groenten beetgaar zijn.
  • Zet het vuur laag of uit.
Bechamelsaus
  • Smelt de roomboter in een steelpan (met een dikke bodem) op laag vuur totdat het iets begint te verkleuren. Strooi de bloem erdoor en roer even goed door met een garde zodat het kan garen in de boter. Let op: schenk de melk er pas (langzaam) bij als de boter goed is opgenomen. Proef en blijf roeren. Breng op smaak met een snuf zout en zwarte peper.
  • Verwarm de oven voor op hetelucht + grill 180 graden.
  • Zet de ovenschaal naast de pan met de lasagne saus. Schep de saus voor ⅓ in de schaal zodat de bodem goed bedekt is en druppel hier een klein laagje bechamelsaus overheen. Strooi er een handje parmezaan en walnoten over. Leg hierop de lasagnebladeren.
  • Als er een stuk niet bedekt is met lasagnebladeren dan kan je de bladeren in stukken breken zodat het saus-bechamellaagje goed bedekt is. Herhaal dit proces totdat de schaal vol zit.
  • Belangrijk is dat de bovenste lasagnebladeren een laagje lasagne saus krijgen omdat anders de bladeren in de oven omhoog gaan staan. Schep daarop een goede hoeveelheid van de bechamelsaus. Strooi de overige Parmezaanse kaas erover en zet de schaal ongeveer 45-50 minuten in het midden van de oven.
  • Haal de pompoen lasagne uit de oven en serveer er verse basilicum over.
    Smakelijk!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte