De Maaltuin pop up restaurant

De Maaltuin pop up restaurant

Vakante in eigen land? Ga dan deze zomer naar De Maaltuin Pop Up Restaurant in Muiderslot of de Botanische tuin in Rotterdam. Ben jij net zoals ik altijd opzoek naar speciale locaties, uitjes en restaurants? Dan is dit zeker iets voor je! Onlangs was ik uitgenodigd voor twee geheel verzorgde avonden waar pure smaken, genieten en mooie verhalen centraal stond. Lees hieronder meer over De Maaltuin !

De maaltuin pop-up restaurant laat op verschillende plekken in Nederland je zintuigen prikkelen. Een unieke ervaring!

De Maaltuin pop up restaurant

Het reizende restaurant op unieke locaties in eigen land! Dit jaar zijn er weer op twee unieke locaties De Maaltuin opgedoken. De eerste locatie was een pop up restaurant van de Maaltuin in kasteel Muiderslot en de tweede locatie was in de botanische tuin (Trompenburg Tuinen) van Rotterdam. Als je naar de maaltuin gaat kan je sowieso een open lucht restaurant op een bijzondere en inspirerende locatie (soms zelfs historisch) verwachten! Waarbij de beleving en duurzaamheid centraal staan. Zoals hierboven genoemd zorgt De Maaltuin ervoor dat al je zintuigen gaan prikkelen. Er is daadwerkelijk aan alles gedacht van de locatie, muziek tot de smaken uit eigen tuin.

Wat is het concept?

Als afgestudeerde concept ontwikkelaar in de food branche vind ik dit een erg sterk concept. Bij De Maaltuin kom je meer dan alleen dineren, je kan kennis maken met unieke locaties, bijzondere verhalen en je helemaal in de watten laten leggen. Wat kan je sowieso verwachten? Je krijgt als eerste een welkomstdrankje, een rondleiding op locatie (in Rotterdam moest je wegens corona een Qr code scannen en hoorde je een verhaal via je telefoon). Al wandelend naar je tafel krijg je alvast een amuse om je smaakpupillen alvast op scherp te zetten. Het is echt een avondje uit waarbij je samen geniet van een ontspannende avond, terwijl je luistert naar mooie verhalen die per locatie verschillend zijn. Uiteindelijk schuif je dus aan in het openlucht restaurant voor een 4 gangen menu en live muziek van bijvoorbeeld Pierre & les optimestes. Tip: neem voor de zekerheid naar De Maaltuin Pop Up een jas of vest mee, in de avond kan het afkoelen.

Menu van De Maaltuin

Het mooie aan deze concepten is dat dus per locatie de gerechten op het menu verschillend zijn. Zo stond in Kasteel Muiderslot de pruimen tijdens het nagerecht centraal, omdat het historische gezegde is “tot in de pruimentijd!”. Tijdens de rondleiding kwam hier ook een mooi kunstwerk van naar voren. Terwijl in de Botanische tuin in Rotterdam juist de 50 duurzaamste producten (sommige uit eigen tuin) in de hoofdrol stonden. De gerechten zijn stuk voor stuk met veel passie bereidt. Oh en de wijntjes zijn ook met veel zorg uitgekozen.

  • Prijs van een geheel verzorgde avond is €79,95 per persoon (inclusief wekomstdrankje, amuse(s), 4 gangen diner en koffie/thee na. De andere dranken zijn dus niet inbegrepen. Er staat overigens wel altijd water met citroen en verse kruiden klaar.
  • Inloop van 18:00 (hierdoor heb je nog een uur om de rondleiding te volgen en rond te kijken naar al dat moois) uiterlijk ga je rond 19:00 aan tafel. Verwachte eindtijd is 22:00/22:30.

    Reserveren en meer informatie vind je op www.demaaltuin.nl Wees er snel bij!

Ben je opzoek naar nog meer inspirerende uitjes in regio Utrecht deze zomer zoals De Maaltuin Pop Up? Kijk dan alvast even op de website van sterkwater.nl Hier kan je dineren langs de waterlinie; het grootste geheim van Nederland!

#Voor De Maaltuin Pop Up ben ik uitgenodigd en heb ik naar eigen mening geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte