Het is hartje zomer en tijdens deze warme dagen staan er vooral salades op tafel. Mijn voorkeur gaat er altijd naar uit om met de seizoenen mee te koken. Het is niet alleen lekkerder, maar vaak ook voordeliger. Op dit moment zijn de aardbeien vol van smaak én volop verkrijgbaar. Wat betreft de smaakbalans van deze salade zit je gebakken! De combinatie van het zoet-frisse van de aardbeien, het romige van de burrata, het hartige van de Italiaanse ham, pittige van de zwarte peper en de rijke smaak van de Ernesto Portstoop zorgt ervoor dat je smaakpapillen een dansje maken!
Niet iedereen maak je blij met fruit in een hartige salade, maar aardbeien zijn een allemansvriend. Deze aardbei burrata salade is lekker voor jong en oud. De portstroop kan je trouwens ook met een gerust hart je kinderen laten eten. De port in deze waanzinnig lekkere stropen zorgen voor een diepen en rijke smaak. Wat mij betreft verslavend lekker en multi inzetbaar. Zowel hartig als zoet kan je oneindig variëren. Onlangs heb ik zelfs een aardbeien monchou taart gemaakt. Ook érg lekker!
Met de Ernesto Portstropen maak je een handomdraai maak je de lekkerste dressing voor in een salade. Wist je dat je de rode en de witte Portstropen van Ernesto inmiddels al bijna bij 1000 verkooppunten (denk aan kaas- en delicatesse winkels) te vinden zijn? Ze worden door Dick Ernesto met veel liefde, geduld en passie gemaakt. Binnenkort verschijnt er een nieuwe variant: sherry stroop. Ik kan niet wachten!!
Ben je op zoek naar nog meer portstroop recepten zoals deze aardbei burrata salade? Kijk dan eens op deze pagina’s: