Zalm is niet weg te denken uit mijn wekelijkse eetpatroon. Je kan mij bijna niet blijer maken dan met een perfect rosé gegaarde stukje zalm. Naast dat ik deze vette vis superlekker vindt is het ook nog eens gezond, het wordt ook wel ‘voeding voor je hersenen genoemd’. Dit komt door de goede vetten. Deze keer heb ik de zalm nog lekkerder gemaakt, door te lakken met Ernesto Portstroop. Dit is een superlekkere stroop gemaakt van port. Als zalm. port en BBQ liefhebber kan je, je geluk niet op.
Deze (witte) portstroop heeft een diepe port en karamelsmaak met frisse tonen. Je kan er ook voor kiezen om voor de rode variant te gaan, beiden waanzinnig lekker. De combinatie met gegrilde courgette, frisse citroen, licht-pittige tuinkers en krokante crostini’s is waanzinnig lekker!
Ernesto Portstroop is een geweldig eindproduct waar jaren van verfijning in zit. De portstroop is vernoemd naar de bedenker van dit receptuur. Dick Ernesto heeft veel passie voor koken en heeft deze recepturen zelf bedacht. Een inspirerende ondernemer dus! Lees hieronder meer over zijn stropen.
Smaak: portstroop is op smaak gebracht met tijm, kaneel, citrusvruchten en diverse andere kruiden en specerijen.
Structuur: perfecte viscositeit bij 18 graden Celsius.
Optisch: door verfijnde techniek behoudt de portstroop de dieprode kleur en stroperige structuur.
Inmiddels al bij meer dan 400 verkooppunten in Nederland verkrijgbaar.
Tip: heb je nog zalm over? Gebruik het dan voor dit flammkuchen recept.
Koken en bakken met Ernesto portstropen is werkelijk waar een feestje! Je kan er alle kanten mee opm n omdat dit ‘eindproduct’ al zo vol van smaak is is het leuk om fijne combinaties te vinden. Ben je opzoek naar nog meer inspiratie met portstroop en citroen, zoals deze zalm crostini?
Kijk dan eens op deze pagina’s:
Eén reactie
Lijkt me een mooi en lekker gerechtje. Jammer dat we geen barbeque hebben.