Het werd weer tijd voor een zoet recept met een verrassende twist. Ik ben niet persé een zoetekauw, maar de combinatie tussen zoet, crunchy en zout vind ik dan wel weer verslavend lekker. Ik heb afgelopen tijd dit cinnamon roll recept regelmatig gemaakt en is ook ideaal als je bezoek krijgt of wat lekkers mee wilt nemen. Het ‘zoutje’ van de bacon past perfect bij het frisse van de citroen en het zoete van de portstoop. Dit is niet zo maar een stroop, maar een port stroop van Ernesto. Hij heeft een veelzijdige rode en witte portstroop gemaakt, die je in/bij vis, vlees, groenten en zoete gerechten, zoals deze cinnamon rolls (cruffins) kan gebruiken.
Deze zoete bladerdeeg hapjes worden ook wel ‘cruffins’ genoemd. Maar het is eigenlijk gewoon de bladerdeeg variant van de cinnamon rolls. Ik ben gek op bladerdeeg het is smaakvol en super knapperig. Je maakt deze cinnamon rolls met bacon in 20 minuten, ideaal als je onverwachts bezoek krijgt. Het ruikt daarnaast ook zó lekker in huis.
Ik kan eigenlijk niet kiezen tussen Dick’s rode (specerijen) en witte (o.a. citrus) portstroop. In dit recept laat ik het dan ook echt bij jullie. Ik heb deze cinnamon cruffins met allebei de varianten gemaakt en ze passen er beiden goed in. Je vind Ernesto’s portstropen bij meer dan 400 verkooppunten en online!
Dat ik gek ben op recepten ontwikkelen met Ernesto’s portstropen is je vast al bekend, maar er is nog zó veel meer mogelijk met deze stropen. Heb jij al ideeën of suggesties? Laat het mij in een reactie hieronder weten. Opzoek naar nog meer inspiratie met de witte of rode portstroop. zoals deze cinnamon cruffins? Maak dan bijvoorbeeld eens:
#samenwerking met Ernesto Portstroop
3 reacties
Of het nu zoet of zout is, ik ben eigenlijk overal wel voor te porren 🙂 Dit ziet er geweldig uit!
Lijkt mij een lekker recept, ook vanwege de combinatie van zoet en zout.
Dit zijn schatjes zeggg