Cinnamon rolls (cruffins) met bacon, walnoten, citroen & portstroop

Cinnamon rolls (cruffins) met bacon, walnoten, citroen & portstroop

Het werd weer tijd voor een zoet recept met een verrassende twist. Ik ben niet persé een zoetekauw, maar de combinatie tussen zoet, crunchy en zout vind ik dan wel weer verslavend lekker. Ik heb afgelopen tijd dit cinnamon roll recept regelmatig gemaakt en is ook ideaal als je bezoek krijgt of wat lekkers mee wilt nemen. Het ‘zoutje’ van de bacon past perfect bij het frisse van de citroen en het zoete van de portstoop. Dit is niet zo maar een stroop, maar een port stroop van Ernesto. Hij heeft een veelzijdige rode en witte portstroop gemaakt, die je in/bij vis, vlees, groenten en zoete gerechten, zoals deze cinnamon rolls (cruffins) kan gebruiken. 

Cinnamon rolls met bacon

Deze zoete bladerdeeg hapjes worden ook wel ‘cruffins’ genoemd. Maar het is eigenlijk gewoon de bladerdeeg variant van de cinnamon rolls. Ik ben gek op bladerdeeg het is smaakvol en super knapperig. Je maakt deze cinnamon rolls met bacon in 20 minuten, ideaal als je onverwachts  bezoek krijgt. Het ruikt daarnaast ook zó lekker in huis.

Ernesto Portstropen

Ik kan eigenlijk niet kiezen tussen Dick’s rode (specerijen) en witte (o.a. citrus) portstroop. In dit recept laat ik het dan ook echt bij jullie. Ik heb deze cinnamon cruffins met allebei de varianten gemaakt en ze passen er beiden goed in. Je vind Ernesto’s portstropen bij meer dan 400 verkooppunten en online! 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
cinnamon roll cruffin met bacon, walnoten en citroen met portstroop
Cinnamon rolls met walnoten, bacon, citroen & portstroop

Cinnamon rolls met walnoten, bacon en port stroop

Gang bakken, Gebak, zoet
Keuken Amerikaans
Trefwoord bacon recepten, bak recepten, bakrecepten met citroen, Zoete recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • oven
  • cupcakes vorm (6 stuks)
  • Vijzel
INGREDIËNTEN
  • 1 x bladerdeeg rol Tante Fanny in het vers schap
  • 2 el kaneel
  • 6 st spek / bacon plakjes Slager
  • 4 el Ernesto portstroop Wit of rood
  • 50 g basterdsuiker wit of bruin
  • 12 walnoten
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht
  • Leg de bacon/spek naast elkaar op het bakpapier en leg daar nog een bakpapiertje op. Bak ze in de oven in 4 minuten licht-krokant.
  • Rol ondertussen het bladerdeeg rol uit en gebruik een lepel of kwastje om de Ernesto portstroop uit te strijken. Strooi dan kaneel, suiker, gekneusde walnoten en citroenzeste over het bladerdeeg. Leg nu in de lengte de 6 bacon/spek plakjes en snijd in de breedte gelijke stroken. Rol ze alle 6 op.
  • Pak de cupcake vorm en doe in elk vormpje een bladerdeeg roll met de open kant naar boven.
  • Bak ze (in het midden van de oven) ongeveer in 15 minuten goudbruin, dit hangt af van de grootte en de hoogte in de oven. Zolang het bladerdeeg maar gaar is.
  • Haal de cinnamon rolls eruit en verdeel ze over bordjes, druppel er op het laatste moment nog wat port stoop overuit.

Citroen recepten met portstroop

Dat ik gek ben op recepten ontwikkelen met Ernesto’s portstropen is je vast al bekend, maar er is nog zó veel meer mogelijk met deze stropen. Heb jij al ideeën of suggesties? Laat het mij in een reactie hieronder weten. Opzoek naar nog meer inspiratie met de witte of rode portstroop. zoals deze cinnamon cruffins? Maak dan bijvoorbeeld eens:

 

#samenwerking met Ernesto Portstroop

cinnamon roll cruffin met bacon, walnoten en citroen met portstroop

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte