Carpaccio tapenade met Kesbeke augurk en avocado
carpaccio tapenade recept
kesbeke carpaccio tapenade recept

Carpaccio tapenade met Kesbeke augurk en avocado

Carpaccio lovers opgelet! Dit carpaccio tapenade recept maak je binnen 15 minuten en is ideaal voor feestjes, verjaardagen en partijen.

Carpaccio tapenade

De combinatie van het verse vlees (van de slager) met het fris-zure van de (enige echte) Kesbeke augurken, romige van de Parmezaan en het nootachtige van de pijnboompitten. Lekker met een lik avocado creme op een toastje of crostini. 

Kesbeke Fijne Tafelzuren

Dat je met de fijne tafelzuren van Kesbeke oneindig kan variëren was je vast al bekend! Ik moet zeggen dat ik na al die jaren maandelijks recepten ontwikkelen voor Kesbeke nog elke maand genoeg inspiratie heb. Als zuur liefhebber kan ik natuurijk mijn geluk niet op met zede mooie samenwerking. 

Bekijk hieronder het goddelijke carpaccio recept met Kesbeke augurk en avocado. Laat je weten als je het gemaakt hebt!?

5/5

Carpaccio tapenade met Kesbeke augurk en avocado

Gang Snacks & Hapjes
Keuken Italiaans, Nederlands
Trefwoord aardappel groenten vlees, augurken recepten, carpaccio, carpaccio recept, Kesbeke, rundvlees, snacks, snacks & hapjes, tapenade
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Koksmes
  • staafmixer of vijzel
  • citruspers
INGREDIËNTEN

Carpaccio tapenade

  • 200 g Dun gesneden (carpaccio) rund vlees slager
  • 50 g Pijnboompitten
  • 1 el Kappertjes
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 el Mosterdzaadjes (uit de pot gevist van de augurken)
  • 2 st Kesbeke augurken (of de blokjes)
  • snuf Zout en peper

Avocado creme

  • ½ st Biologische citroen
  • 1 st Rijpe avocado
  • snuf Zout
  • Verse kruiden zoals basilicum, bieslook of kervel
  • Optioneel toastjes, stokbrood of andere krokante
BEREIDING
  • Bak de op middelhoog vuur pijnboompitten totdat ze goudgeel worden
Avocado creme
  • Meng de avocado met een snuf zout, peper een sap van een halve citroen in een staafmixer of vijzel totdat het een zachte boterachtige creme wordt.
Carpaccio tapenade
  • Hak het dungesneden carpaccio vlees in zo fijn mogelijke blokjes en herhaal dit. Rasp de Parmezaan, meng het vlees met de kappertjes, pijnboompitten, scheut van je lekkerste olijfolie en de helft van de in blokjes gesneden augurkjes en breng op smaak met zout en peper.
  • Smeer de toastjes of crostini rijkelijk in met de avocado creme en verdeel hierop de carpaccio tapenade met mosterdzaadjes (gevist uit de augurken pot) met wat augurkblokjes en verse kruiden. Strooi er wat zoutvlokken en peper over.

Recepten met Kesbeke

Inmiddels staan er al een hele boel recepten in samenwerking met de enige echte zure bommen, uitjes, mosterdzaadjes en kimchi op mijn website. Ben je opzoek naar nog meer recepten zoals deze carpaccio tapenade met Kesbeke augurk en avocado?

Recepten met tafelzuur

Maak dan bijvoorbeeld eens:

Vegetarische recept met tafelzuur

Visrecept met zuur

carpaccio tapenade met Kesbeke augurk en avocado
Samenwerking met Kesbeke Fijne Tafelzuren Amsterdam

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte