Vandaag mag ik een leuk nieuwtje met jullie delen. Ernesto Portstropen heeft er een nieuwe smaak bij.. Een zalige sherry stroop! Het is een perfecte aanvulling naast de witte en rode portstroop. Afgelopen week heb ik de primeur gehad om deze sherry stroop op het hoofdkantoor te mogen proeven. Na een gezellige middag ging ik vol inspiratie naar huis. Eenmaal thuis kwam ik op het idee om BBQ Bavette met sherrys stroop te lakken en daarbij pimientos de padron te serveren.
Een waanzinnig lekker zomers recept waarvan je smaakpapillen gegarandeerd een dansje maken! Bavette is een mals stuk vlees (ook wel flank steak genoemd) dat je makkelijk op de barbecue grillt en is érg lekker met het zoete en de diepe smaak van de sherry stroop. Het licht-pittige en bittere van de pimientos de padron combineren samen met het frisse van de citroenrasp goed bij deze steak/biefstuk..
Dat ik gek ben op de stropen van Ernesto is je vast niet ontgaan. Ik ben dan ook door het dolle heen dat er een nieuwe variatie bij is. Deze sherry stroop biedt weer nieuwe variatie mogelijkheden. Het is niet alleen lekker bij vlees, maar bijvoorbeeld ook bij kaas.
Ben je opzoek naar inspiratie met de stropen, zoals deze bavette met sherrystroop? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Eén reactie
Die portstroop hebben we al thuis. Zeker top! Ik ben nu ook benieuwd naar de sherry variant. Lekker op de spare ribs lijkt me?