BBQ bavette met sherry stroop & pimientos de padron
bavette met sherrystroop pimientos
Bavette van de BBQ gelakt met sherry stroop en pimientos de padron

BBQ bavette met sherry stroop & pimientos de padron

Vandaag mag ik een leuk nieuwtje met jullie delen. Ernesto Portstropen heeft er een nieuwe smaak bij.. Een zalige sherry stroop! Het is een perfecte aanvulling naast de witte en rode portstroop. Afgelopen week heb ik de primeur gehad om deze sherry stroop op het hoofdkantoor te mogen proeven. Na een gezellige middag ging ik vol inspiratie naar huis. Eenmaal thuis kwam ik op het idee om BBQ Bavette met sherrys stroop te lakken en daarbij pimientos de padron te serveren. 

Bavette van de BBQ met sherry stroop

Een waanzinnig lekker zomers recept waarvan je smaakpapillen gegarandeerd een dansje maken! Bavette is een mals stuk vlees (ook wel flank steak genoemd) dat je makkelijk op de barbecue grillt en is érg lekker met het zoete en de diepe smaak van de sherry stroop. Het licht-pittige en bittere van de pimientos de padron combineren samen met het frisse van de citroenrasp goed bij deze steak/biefstuk.. 

5/5

Tools die ik gebruik

Illustratie thermapen door Jadis Schreuder geïllustreerd
Thermapen
zesteur illustratie the lemon kitchen
Zesteur

BBQ Bavette gelakt met sherry stroop en pimientos de padron

Gang Avondmaal, Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans, Nederlands
Trefwoord bavette, BBQ recepten, grillen, Mexicaanse recepten, paprika recepten, pepertjes, sherry stroop, steak, stroop
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
INGREDIËNTEN
 • 500 g bavette of steak bijvoorbeeld van Bollensteak
 • 3 el Ernesto sherry stroop of Ernesto portstroop
 • 200 g piementos de padron
 • st biologiche citroen
 • verse basilicum
 • zwarte peper
 • salt flakes
 • olijfolie
BEREIDING
 • Verwarm de BBQ naar een middel hoge stand van ongeveer 125-130 graden.
 • Leg daarna de bavette op een minder warm stuk van de BBQ zodat je de gewenste garing kan krijgen. Wil je zoals medium rare (zoals op de foto te zien is), dan is een kerntemperatuur van ongeveer 48 aan te raden. Prik de pin van de Thermapen tot in de kern van het vlees.
 • Grill ondertussen de pimientos de padron op de BBQ.
 • Verwarm na het bereiken van de gewenste kerntemperatuur de BBQ naar een hogere stand zoals 225-250 graden en schroei de bavette aan beiden kanten dicht, zodat je een krokant korstje krijgt.
 • Smeer de bavette met een kwastje in met de sherry stroop. Laat het vlees even 5-10 minuten rusten en snijd in plakken.
 • Leg de bavette in het midden van een saladeschaal en leg daar omheen de pimientos de padron. Verdeel wat verse basilicum over het vlees. Strooi zwarte peper en salt flakes over het vlees en de pepertjes. Rasp een citroen en strooi hoeveelheid naar wens over het vlees.
  Smakelijk!
Tip voor het snijden van de bavette
 • Door de grove structuur is het belangrijk dat je de bavette dwars op de draad snijdt, zo kan je zeker genieten van een heerlijk stukje malse biefstuk.

Sherry en Portstropen

Dat ik gek ben op de stropen van Ernesto is je vast niet ontgaan. Ik ben dan ook door het dolle heen dat er een nieuwe variatie bij is. Deze sherry stroop biedt weer nieuwe variatie mogelijkheden. Het is niet alleen lekker bij vlees, maar bijvoorbeeld ook bij kaas. 

Ben je opzoek naar inspiratie met de stropen, zoals deze bavette met sherrystroop? Maak dan bijvoorbeeld eens:

sherrystroop ernesto
Samenwerking met Ernesto port & sherrystropen

Eén reactie

 1. 5 sterren
  Die portstroop hebben we al thuis. Zeker top! Ik ben nu ook benieuwd naar de sherry variant. Lekker op de spare ribs lijkt me?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept