Bladerdeeg kerstkrans met rode pesto, Parmezaan en citroen
kerstkrans bladerdeeg met rode pesto, parmezaan en citroen
kerstkrans bladerdeeg met rode pesto

Bladerdeeg kerstkrans met rode pesto, Parmezaan en citroen

Het is alleen al heerlijk om de Pesto Rosso (rode pesto) van Bertolli van een lepeltje te snoepen, vind ik. Laat staan als ingrediënt in een goudbruine en krokante bladerdeeg kerstkrans met zoet-zoute Parmezaan en frisse citroen. Ideaal voor de feestdagen én leuk om samen  te maken (en op te eten!).

Bladerdeeg kerstkrans met rode pesto, Parmezaan en citroen

Deze kerstkrans met rode pesto is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen! Het krokante, luchtige van het bladerdeeg met het romige van de Parmezaan, kruidige en aromatische van de oregano, frisse van de citroen en de veelzijdige rode pesto voegen de lekkerste smaken uit de Italiaanse keuken samen. In de stappen hieronder en op de foto’s neem ik je mee in hoe je deze bladerdeeg kerstkrans eenvoudig zelf maakt. 

Bertolli Pesto Rosso

Naast de Bertolli Pesto alla Genovese (de groene pesto) heeft Bertolli onder andere ook een Pesto Rosso (rode pesto) gemaakt met zongedroogde tomaten, Pecorino kaas, knoflook en extra vergine olijfolie. Je kunt er gemakkelijk mee variëren als marinade, dressing, dip,  spread en op brood. Pesto komt van het woord ‘pestare’, wat stampen betekent. Dit verwijst naar de traditionele manier om de pesto fijn te maken met een vijzel, ook wel stampen genoemd. 

Bladerdeeg kerstkans

Zie hieronder het recept voor de allerlekkerste en mooiste bladerdeeg kerstkrans van het jaar, mét rode pesto, Pecorino en citroen. Zet hem op tafel voor de borrel, aperitivo of als sidedish, perfect!

Heb jij ‘m ook gemaakt? Wij vinden het superleuk als je dit ons laat weten in een reactie.

5/5

Bladerdeeg kerstkrans met rode pesto, parmezaan en citroen

Gang Snacks & Hapjes
Keuken Italiaans
Trefwoord Bertolli, bladerdeeg, citroen, groene pesto, kerst recepten, parmezaan, rode pesto
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 6 personen
TOOLS
  • oven
  • bakpapier
  • Handrasp
  • Kwastje
  • Optioneel steekvormpjes
INGREDIËNTEN
  • 3 bladerdeegrol uit het versschap circa 300 g
  • 1 potje Bertolli Pesto Rosso 185 g
  • 1 biologische citroen
  • 80 gram Parmezaan of Pecorino
  • Verse oregano
  • 1 eigeel
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht.
  • Leg 1 bakpapiertje op het aanrecht en leg daarop de drie vellen bladerdeeg (zonder bakpapier ertussen) recht op elkaar. Pak een rond bord of een ronde plank en zorg dat deze precies tussen de randen van het bladerdeeg past. Duw niet aan. Snijd met een mesje de ronde vorm uit en bewaar de rest van het deeg.
  • Smeer op de onderste laag 1/2 van de Bertolli Pesto Rosso, strooi daarover de Parmezaanse kaas naar smaak en 1/2 van de citroenrasp. Verdeel er wat oregano over.
  • Herhaal dit op de tweede laag en leg daar de derde laag bladerdeeg bovenop.
  • Zet een schaaltje van ongeveer 8-10 centimeter in het midden van het bladerdeeg en snijd met een scherp mes alle drie de lagen in tot aan de rand van het het schaaltje. Eerst snijd je de kwarten in, daarna snijd je die weer halverwege in, en daarna snijd je die weer halverwege in: totdat je een 16 ingesneden stukken hebt.
  • Pak in je handen twee stukken naast elkaar vast en draai ze voorzichtig twee keer naar binnen, naar elkaar toe (als twee gedraaide kaasstengels). De onderkant van beide stukken knijp je aan elkaar vast.
  • Meng het eigeel door elkaar en bestrijk het deeg aan de bovenkant van de krans rijkelijk met het eigeel.
  • Leg de kerstkrans op een bakpapiertje op een rooster en zet in de oven. Je kunt eventueel met uitsteekvormpjes wat extra bladerdeegfiguurtjes maken van het deeg dat je over hebt, zet deze ook in de oven.
  • Haal het na ongeveer 25-30 minuten uit de oven (als het bladerdeeg mooi goudbruin is) en serveer warm.
    Strooi naar smaak nog wat kaasrasp en (subtiel) verse kruiden over de kerstkrans.
    Smakelijk!

Bertolli recepten

Inmiddels staan er al een boel recepten met de producten van Bertolli op de website. 

Ben je opzoek naar nog meer pesto inspiratie voor de feestdagen, zoals deze bladerdeeg kerstkrans met rode pesto? Maak bijvoorbeeld ook eens:

Pesto recepten

kerstkrans bladerdeeg met rode pesto
Samenwerking met Bertolli

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte