Lieve foodie, leuk dat je er bent!
Mijn naam is Jadis Schreuder, en ik ben trotse eigenaresse van The Lemon Kitchen. Mijn doel is zo veel mogelijk mensen inspireren om dagelijks een frisse touch van bijvoorbeeld de biologische citroen te gebruiken in combinatie met verse kruiden en vooral veel groenten te omarmen als de basis. Je vindt hier vooral eenvoudige recepten met rijke smaken en een frisse touch. Als MSC ambassadeur inspireer ik je graag om voor duurzame vis, schaal & schelpdieren te kiezen.
Wie is Jadis?
Ik ben kookboekenauteur, receptontwikkelaar, foodstyliste, foodfotografe én illustrator van dit bedrijf, culinaire website én gelijknamige The Lemon Kitchen Kookboeken. Sinds kort ook TV chef bij 24-Kitchen als onderdeel van BBQSTREET.
THE LEMON KITCHEN KOOKBOEKEN
Mijn eerste informatieve kookboek is in het voorjaar 2020 uitgekomen en we zitten inmiddels al op een 5e druk. Mijn tweede kookboek The Lemon Kitchen Sicilië is in 2022 uitgekomen.
Op deze website vind je vooral culinaire inspiratie, verrassende en eenvoudige recepten met rijke smaken. Af en toe zie je wat vlees (van de BBQ) voorbij komen, verder ben ik flexitariër en eet ik waar mogelijk biologisch en duurzaam.
BIOLOGISCH & DUURZAAM
Op de foto’s zie je veel vintage en antiek servies/spullen voorbij komen; dit spaar ik al tientallen jaren. Niet alleen omdat ik het niet nodig vind om alles nieuw te kopen, geven antieke en oudere spullen, servies en attributen vaak meer sfeer en een eigen uitstraling. Daarnaast raad ik je aan om biologische en met fairtrade producten te koken (sowieso de biologische citroen).
Het is niet alleen lekkerder, voedzamer maar ook beter voor de wereld en de hele keten.