Kooktips

Onmisbaar in iedere keuken

Wat mij betreft is natuurlijk de biologische citroen als smaakmaker onmisbaar, maar daarnaast raad ik je ook aan om een goed koksmes, stevige snijplank en andere tools in huis te halen. Koken is pas echt leuk als je de juiste tools hebt. 

citroen jadis

De biologische citroen is onmisbaar in The Lemon Kitchen gerechten

Mijn voorkeur gaat altijd uit naar zoveel mogelijk biologisch, niet alleen omdat het vaak lekkerder en verser is, maar ook omdat dit vaak betekent dat de gehele keten eerlijk wordt behandeld. De lekkerste biologische citroenen (onbespoten) haal ik bij Ekoplaza. Die komen uit Sicilië en hebben zelfs een keurmerk!

Onmisbare citrustools in The Lemon Kitchen

Voor de belangrijkste basistools hoef je niet naar de winkel, dat zijn je zintuigen. Voel, proef, ruik, luister en kijk naar je ingrediënten en je gerecht. Je zintuigen zijn het allerbelangrijkste in de keuken. Wat daarnaast belangrijk is als je gaat koken?

Handpers illustratie
voorwoord The Lemon Kitchen kookboek

Welke kookboeken leest Jadis van The Lemon Kitchen

Naast dat ik natuurlijk mijn eigen informatieve kookboek aanraadt. Wil ik je ook graag andere tips geven. Het zijn niet allemaal per definitie ‘kook’ boeken, maar wel boeken die over eten, voeding en wetenschap gaan. Eigenlijk is dit de basis.
Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte