Lieve foodie, leuk dat je er bent!
Mijn naam is Jadis Schreuder, en ik ben trotse eigenaresse van The Lemon Kitchen. Mijn doel is zo veel mogelijk mensen inspireren om dagelijks de biologische citroen, verse kruiden en vooral veel groenten te omarmen als de basis. Je vind hier vooral eenvoudige recepten met rijke smaken.
Ik ben auteur, receptontwikkelaar, foodstyliste, foodfotografe én illustrator van dit bedrijf, culinaire website én gelijknamig The Lemon Kitchen Kookboek.
THE LEMON KITCHEN KOOKBOEK
Dit informatieve kookboek is in het voorjaar 2020 uitgekomen en we zitten inmiddels al op een 4e druk. Ik maak graag elke maand mijn zelfgemaakte limoncello. Op deze website vind je vooral culinaire inspiratie, verrassende en eenvoudige recepten met rijke smaken. Af en toe zie je wat vlees (van de Big Green Egg) voorbij komen, verder ben ik flexitariër en eet ik waar mogelijk biologisch en duurzaam!
BIOLOGISCH & DUURZAAM
Op de foto’s zie je veel vintage en antiek servies/spullen voorbij komen; dit spaar ik al tientallen jaren. Niet alleen omdat ik het niet nodig vind om alles nieuw te kopen, geven antieke en oudere spullen, servies en attributen vaak meer sfeer en een eigen uitstraling. Daarnaast raad ik je aan om biologische en met fairtrade producten te koken (sowieso de biologische citroen).
Het is niet alleen lekkerder, voedzamer maar ook beter voor de wereld en de hele keten.
Als mens ben ik vrolijk, positief, enorm gepassioneerd een tikkeltje eigenwijs, gedetailleerd, houd van schoonheid en ik ben perfectionistisch. Ik word gelukkig van proeven, koken, boodschappen doen (daar ben ik al snel een halve middag mee bezig), reizen, uit eten gaan. Vanuit deze inspiratie en passie bedenk ik nieuwe recepten, waarbij ik ze ook zo mooi mogelijk op de foto probeer zetten. Je eet ook met je ogen en het is een lust voor het ‘oog’.
Mijn favoriete (food) land is Italië met Sicilië in het bijzonder. Want daar komen de lekkerste biologische citroenen vandaan. Ik ga graag uit eten bij uiteenlopende tentjes, van streetfood tot Michelin, zolang het maar met verse producten, veel liefde en aandacht gemaakt is. The Lemon Kitchen is een bedrijf dat staat voor kwaliteit, frisheid en smaak. Ik hoop je met mijn verrassend lekkere gerechten te kunnen inspireren, want eten hoeft nooit saai te zijn. Creëer smaakbalans met een frisse touch van biologische citroen. Varieer met sap en/of zeste (schil)! In de recepten zie je ook de citrustools terugkomen en als je hier meer informatie over wilt, bekijk dan even de tools pagina.
Ik verbind mij graag aan mooie merken met gelijkwaardige kernwaarden. Daarom ben ik super trots om o.a. ambassadeur/partner van Ekoplaza, Le Creuset, Kesbeke Tafelzuren, Thermapen Nederland & Big Green Egg te zijn.
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte