Over Jadis

OVER JADIS SCHREUDER

Passie voor mooi eten met een frisse twist!

Lieve foodie, leuk dat je er bent!

 

Mijn naam is Jadis Schreuder, en ik ben trotse eigenaresse van The Lemon Kitchen. Mijn doel is zo veel mogelijk mensen inspireren om dagelijks de biologische citroen, verse kruiden en vooral veel groenten te omarmen als de basis. Je vind hier vooral eenvoudige recepten met rijke smaken.

Ik ben auteur, receptontwikkelaar, foodstyliste, foodfotografe én illustrator van dit bedrijf, culinaire website én gelijknamig The Lemon Kitchen Kookboek.

 

THE LEMON KITCHEN KOOKBOEK

 

Dit informatieve kookboek is in het voorjaar 2020 uitgekomen en we zitten inmiddels al op een 4e druk. Ik maak graag elke maand mijn zelfgemaakte limoncello. Op deze website vind je vooral culinaire inspiratie, verrassende en eenvoudige recepten met rijke smaken. Af en toe zie je wat vlees (van de Big Green Egg) voorbij komen, verder ben ik flexitariër en eet ik waar mogelijk biologisch en duurzaam!

 

BIOLOGISCH & DUURZAAM

Op de foto’s zie je veel vintage en antiek servies/spullen voorbij komen; dit spaar ik al tientallen jaren. Niet alleen omdat ik het niet nodig vind om alles nieuw te kopen, geven antieke en oudere spullen, servies en attributen vaak meer sfeer en een eigen uitstraling. Daarnaast raad ik je aan om biologische en met fairtrade producten te koken (sowieso de biologische citroen).

Het is niet alleen lekkerder, voedzamer maar ook beter voor de wereld en de hele keten.

Jadis schreuder the lemon kitchen biologische citroen

TOEN IK KLEIN WAS

Als klein meisje was ik al in de ban van alles wat maar met eten te maken had, Al snel kwam ik erachter dat ik niet opgroeide in een echt typisch Nederlands gezin. Bij ons gingen de gesprekken vaak over eten, boodschappen doen, nieuwe smaken ontdekken en vroeg ik geregeld wanneer we weer naar de markt gingen of langs alle speciaalzaken. Mijn moeder was echt een keukenprinses; en ik stond dan ook dagelijks op het krukje naast mama in de pan mee te roeren. We aten geen dag hetzelfde en al helemaal geen ‘Hollandse pot’. Denk aan de lekkerste pastaatjes met mooie smaken, veel vis, gorgonzola, chorizo, pittige pepertjes en standaard biologische citroen, bij mijn oma was het dan ook niks anders. Met haar had ik de deal dat als ik langs kwam we sowieso avocado spread met citroen, kruidenzout en zuurdesem aten. Zij waren beiden team bio citroen. Mijn vader? Die reisden vroeg veel en kwam dan terug met de mooiste en meest bijzondere (eet) verhalen en nieuwe -vooral Thaise- recepten terug. Ik smachtte naar de curry’s, smaakjes en de pittige combinaties Hij was meer team limoen, citroengras, gember en limoenblad. Het was voor mij heel normaal om zo dagelijks met eten bezig te zijn, Als ik dan bijvoorbeeld bij schoolvriendjes ging eten, kon dat wel eens tegenvallen, tenzij ik bij mijn Turkse, Surinaamse of Italiaanse vriendjes en vriendinnetjes ging eten., Dat vond ik als klein meisje al zo inspirerend en leuk!

Ondanks dat we vroeger weinig te besteden hadden stond er wel altijd een feestmaaltijd op tafel.

WIE BEN IK

Als mens ben ik vrolijk, positief, enorm gepassioneerd een tikkeltje eigenwijs, gedetailleerd, houd van schoonheid en ik ben perfectionistisch. Ik word gelukkig van proeven, koken, boodschappen doen (daar ben ik al snel een halve middag mee bezig), reizen, uit eten gaan. Vanuit deze inspiratie en passie bedenk ik nieuwe recepten, waarbij ik ze ook zo mooi mogelijk op de foto probeer zetten. Je eet ook met je ogen en het is een lust voor het ‘oog’.


Mijn favoriete (food) land is Italië met Sicilië in het bijzonder. Want daar komen de lekkerste biologische citroenen vandaan. Ik ga graag uit eten bij uiteenlopende tentjes, van streetfood tot Michelin, zolang het maar met verse producten, veel liefde en aandacht gemaakt is. The Lemon Kitchen is een bedrijf dat staat voor kwaliteit, frisheid en smaak. Ik hoop je met mijn verrassend lekkere gerechten te kunnen inspireren, want eten hoeft nooit saai te zijn. Creëer smaakbalans met een frisse touch van biologische citroen. Varieer met sap en/of zeste (schil)! In de recepten zie je ook de citrustools terugkomen en als je hier meer informatie over wilt, bekijk dan even de tools pagina.

Ambassadeur

Ik verbind mij graag aan mooie merken met gelijkwaardige kernwaarden. Daarom ben ik super trots om o.a. ambassadeur/partner van Ekoplaza, Le Creuset, Kesbeke Tafelzuren, Thermapen Nederland & Big Green Egg te zijn.

OPLEIDINGEN EN STAGES

Tijdens de Middelbare Hotelschool heb ik veel geleerd over de horeca en leiding geven. Tijdens mijn stage heb ik veel (culinaire) ervaring opgedaan bij een paar Michelinsterrenzaken (o.a. Oud Sluis bij Sergio Herman, WY Brussels bij Joel Rammelsberg). Hier kwam ik erachter dat wat ik al als klein meisje vanzelfsprekend vond ‘ het frisse element ‘ in je gerechten, die zorgen voor een totaalbalans en meer karakter, eigenlijk alleen in dit soort ‘fine dining’ restaurants wordt toegepast.

In Juli 2018 ben ik als Food Innovator afgestudeerd aan de Hogeschool Food Innovation (Bachelor of Science). Deze HBO studie zat ook in Den Bosch. Ik ben hier onder andere opgeleid tot conceptontwikkelaar in de foodbranche. We hebben veel lessen gehad over marketing, Foodstyling, Foodfotografie. verder leerde ik veel over de wetenschap in de keuken en heb ik stages gelopen bij mooie bedrijven zoals Delicious, Magazine en La Place HQ. Mede door al deze bijzondere en inspirerende ervaringen heb ik ervoor gekozen om tijdens mijn studie een eigen bedrijf te starten. Middels het Topklas Ondernemen traject ben ik op school en buiten school door Bob Hutten (directeur Hutten Catering en De Verspillingsfabriek) gecoacht

Over The Lemon Kitchen

Na mijn afstuderen ben ik meteen fulltime met The Lemon Kitchen aan de slag gegaan. Sindsdien heb ik een businesscoach die mij regelmatig tips geven, waar ik goed mee kan sparren, waardoor ik kan blijven groeien, leren en inspireren.

Fotografie en styling

Naast mijn grote passie eten en koken, heb ik ook een bijzondere liefde voor fotografie en foodstyling. Elk gerecht heeft een eigen verhaal, kleuren, structuren en achtergrond. Bij mij staat eten in het teken van beleving. Het is niet alleen maar proeven, maar ook voelen, horen en ruiken en vooral zien. Alle zintuigen worden geprikkeld met mooi eten. Mijn opa was professioneel fotograaf en kunstschilder. Het totaalplaatje creëren en bedenken vind ik fantastisch om te doen! Dat zie ik elke keer weer als een kunstproject op zich. Op mijn website vind je naast verrassende & eenvoudige recepten met rijke smaken, ook artikelen over onder andere culinaire reizen naar vooral Italië, artikelen over gezondheid, mijn kookdemo’s en over ander food gerelateerde onderwerpen.
jadis kookboek trots
Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte