Als je mij ergens blij mee kan maken is het wel een kaasplank. Lekker met allerlei soorten kazen variërend van burrata, geitenkaas, blauwe kaas, pittige brie tot een lepelkaasje. Deze ultieme feest kaasplank vraagt en snakt naar een zoete tegenhanger, daar gebruik ik de waanzinnig lekkere Ernesto Portstropen voor. De diepe smaken van deze rode en witte port zijn onweerstaanbaar lekker erbij. Ze hebben tegenwoordig ook hele schattige en handige kleine flesjes in het assortiment. Inmiddels hebben deze portstropen al meer dan 800 verkooppunten. Zie hieronder mijn kaasplank met portstropen.Â
kaasplank met portstropen
Om een lekkere kaasplank te maken zijn een paar onderdelen belangrijk.
- Haal kazen bij een lokale kaasboer. Ze vertellen met passie over hun kazen en soms mag je ook even voorproeven.
- Haal van te voren de kaas uit de koelkast (hier had ik het laatst nog met eigenaar Dick Ernesto over).Â
- Serveer er een glaasje port of wijn bij, heerlijk!Â
- Kijk welke portstroop jouw favoriet is. Combinatie mogelijkheden zijn oneindig.Â
- Geniet er samen van.