Als je mij een beetje kent weetje dat ik een gezonde verslaving heb aan tartaartjes, krokantjes én zuurtjes. In dit lekkerste tonijn tartaar met augurkjes recept komt alles zo mooi samen. Deze tartaar met verse tonijn en de tafelzuren van Kesbeke staat binnen 10 minuten op tafel en is niet weg te denken van mijn ideale paastafel. Snel, gezond, makkelijk om te maken en ook nog een lust voor het oog. Klik hier voor een zalm variant.
De vetten in tonijn zitten bomvol omega 3. Ook wel de vetten voor je hersenen genoemd. Het vette vraagt om iets zuurs en combineert zo lekker met verschillende structuren. Zoals romig en krokant. De mosterdzaadjes die ik uit de pot van de Kesbeke cornichons heb gevist zijn lekker pittig én ‘knapperig’. Tip: kies altijd voor MSC gecertificeerde tonijn. De ene tonijn is de andere niet. Je hebt namelijk verschillende kleuren en smaken.
De combinatie van tonijn, maar ook andere vis, schaal & schelpdieren met een zuurtje is eigenlijk altijd een schot in de roos! Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor tonijn met een lekker frisse touch, zoals de lekkerste tonijntartaar met augurkjes? Maak dan bijvoorbeeld ook eens: