De lekkerste tonijn tartaar

De lekkerste tonijn tartaar

Als je mij een beetje kent weetje dat ik een gezonde verslaving heb aan tartaartjes, krokantjes én zuurtjes. In dit lekkerste tonijn tartaar met augurkjes recept komt alles zo mooi samen. Deze tartaar met verse tonijn en de tafelzuren van Kesbeke staat binnen 10 minuten op tafel en is niet weg te denken van mijn ideale paastafel. Snel, gezond, makkelijk om te maken en ook nog een lust voor het oog. Klik hier voor een zalm variant.

DE LEKKERSTE Tonijn TARTAAR

De vetten in tonijn zitten bomvol omega 3. Ook wel de vetten voor je hersenen genoemd. Het vette vraagt om iets zuurs en combineert zo lekker met verschillende structuren. Zoals romig en krokant. De mosterdzaadjes die ik uit de pot van de Kesbeke cornichons heb gevist zijn lekker pittig én ‘knapperig’. Tip: kies altijd voor MSC gecertificeerde tonijn. De ene tonijn is de andere niet. Je hebt namelijk verschillende kleuren en smaken.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
de lekkerste tonijn tartaar

De lekkerste tonijn tartaar

Trefwoord augurken recepten, cornichons, duurzame vis, Kesbeke, msc keurmerk, rundvlees tartaar, tartaar recepten, tonijn, verse tonijn, vis recepten, vis tartaar
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • oven
  • hndrasp
  • Kwastje
  • steekring of een kopje
INGREDIËNTEN
  • 350 g tonijn MSC-keurmerk in kleine blokjes
  • 1 el zilveruitjes Kesbeke
  • 5 st cornichons mini augurkjes en mosterdzaadjes Kesbeke Fijne Tafelzuren
  • 1 el kappertjes
  • 1 st biologische citroen rasp
  • snuf zoutvlokken en zwarte peper Maldon
  • dille en bijvoorbeeld cress verse kruiden
  • Topping
  • 4 tl zure mayonaise Belze of Kewpie m
  • stokbrood of oud brood
  • extra vergine olijfolie
BEREIDING
  • Maak van oud brood of stokbrood crostini's. Snijd ze in dunne plakken smeer in met een beetje olijfolie en rooster ze in de oven op 180 graden in ongeveer 8 minuten goudbruin.
  • Snijd de tonijn in zo klein mogelijke blokjes en doe in een diepe bak. Snijd het sjalotje in dunne ringetjes met bijvoorbeeld een mandoline. Snijd de augurkjes in dunne plakjes. Doe de kappertjes en zilveruitjes erbij en de geraspte citroen. Giet er 1 tl olijfolie bij en roer even. Breng op smaak met zoutvlokken en zwarte peper.
  • Verdeel de tonijn tartaar over 4 mooie bordjes en verdeel per tartaar er een toefje mayonaise op. Strooi de verse dille en de cress erover en serveer met wat extra cornichons en een crostini.
  • Tip: vis wat mosterdzaadjes uit het mini augurken potje en meng door de tartaar en gebruik als topping.
  • Smakelijk!

LUXE SALADE RECEPTEN MET CITROEN

De combinatie van tonijn, maar ook andere vis, schaal & schelpdieren met een zuurtje is eigenlijk altijd een schot in de roos! Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor tonijn met een lekker frisse touch, zoals de lekkerste tonijntartaar met augurkjes? Maak dan bijvoorbeeld ook eens:

de lekkerste zalm tartaar met augurkjes
Samenwerking Kesbeke Fijne Tafelzuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte