De caesarsalade is eigenlijk ook een mooi voorbeeld van ‘cucina povera’ ook wel koken met wat er is of armeluiskeuke genoemd. Deze salade is vernoemd naar Cesare Cardini een horen ondernemer én chef-kok van Italiaanse afkomst. De salade ontstond uit nood op een druk moment op 4 juli 1924. Meerdere ingrediënten waren op dat moment niet meer voorradig.De basis ingrediënten voor een caesarsalade zijn: knapperige sla, eieren, Parmezaanse kaas en een romige dressing van ansjovis en zwarte peper.
Je kan een lekkere caesarsalade variëren met bijvoorbeeld kip (lekker met een krokant kippenhuidje) en/of garnalen. Allebei heerlijk! Omdat ik altijd opzoek ben naar een goede balans in smaken, zuren en structuren. Daarom zijn de tafelzuren van Kesbeke hier érg lekker in. Je kan zowel de zure bommen als de kleine cronichons gebruiken.
Op de zonnige dagen kan je de lente al bijna ruiken. Salades blijven ideaal om gezond, voedzaam en lekker te kunnen eten. Met zo’n lekkere salade als deze caesarsalade kan je oneindig variëren. Laat je niet tegenhouden door de Italianen wat wel en niet kan/mag. Ga vooral lekker zelf freestylen.
Ben je opzoek naar nog meer salade inspiratie?
Maak dan bijvoorbeeld eens:
Samenwerking Kesbeke Fijne Tafelzuren.