Een gemakkelijk recept, geïnspireerd door een reis naar Noorwegen waar de meeste haring wordt gevangen en met een draai aan de traditionele manier van MSC-gecertificeerde haring eten zoals in Nederland. Krokante haring burger op brioche met ziltige pickles en augurk mayo is een makkelijk én budgetproof recept.
Tijdens een onvergetelijke haring reis naar Noorwegen is mijn liefde voor deze bijzondere vette vis gegroeid. Bijzonder hoe het hele duurzame proces met aandacht en liefde wordt verzorgd.
De haring wordt steeds ‘hipper’ onder de jongeren en ik betrap mezelf erop dat tussen half Juni en september ik bijna wekelijks een verse haring haal. Vet, gezond en verslavend lekker! Geloof mij deze krokante haring burger op brioche met ziltige pickles en augurk mayo wil je proeven!
Dit recept werkt met elke stevige vis. Als je van veel smaak houdt, gebruik dan verse haring- of sardinefilets. Houd je van witte vis, dan kun je kleine filets van een stevige vis zoals heek gebruiken.
Cornelis Vrolijk “Men zegt: “Haring in het land, dokter aan de kant”. De haringstand in de Noordzee staat er al jaren gezond voor. De haringvisserij wordt namelijk duurzaam beheerd zodat er genoeg vis overblijft voor iedereen, nu en in de toekomst. Het MSC- keurmerk geeft de consument zekerheid dat de vis duurzaam is gevangen.”
Elk jaar heeft het MSC keurmerk wereldwijd een nieuwjaarscampagne. Dit jaar werd ik gevraagd om een budgetproof haring in een fris jasje te ontwikkelen. Deze krokante haring burger is een verfrissend en gezond recept. Op deze foto zie je wat een prachtige, gezonde en mooie ingrediënten gebruikt zijn voor deze krokante haring burger.
Ga jij ‘m ook maken? Laat het dan in een reactie/review weten.
Ben je opzoek naar nog meer haring inspiratie? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte