Krokante haring burger met snelle pickles en augurk mayo

Krokante haring burger met snelle pickles en augurk mayo

Een gemakkelijk recept, geïnspireerd door een reis naar Noorwegen waar de meeste haring wordt gevangen en met een draai aan de traditionele manier van MSC-gecertificeerde haring eten zoals in Nederland. Krokante haring burger op brioche met ziltige pickles en augurk mayo is een makkelijk én budgetproof recept.

Krokante haring burger

Tijdens een onvergetelijke haring reis naar Noorwegen is mijn liefde voor deze bijzondere vette vis gegroeid. Bijzonder hoe het hele duurzame proces met aandacht en liefde wordt verzorgd.

De haring wordt steeds ‘hipper’ onder de jongeren en ik betrap mezelf erop dat tussen half Juni en september ik bijna wekelijks een verse haring haal. Vet, gezond en verslavend lekker! Geloof mij deze krokante haring burger op brioche met ziltige pickles en augurk mayo wil je proeven! 

Tip als je geen Hollandse nieuwe wilt/kan gebruiken

Dit recept werkt met elke stevige vis. Als je van veel smaak houdt, gebruik dan verse haring- of sardinefilets. Houd je van witte vis, dan kun je kleine filets van een stevige vis zoals heek gebruiken.

5/5

Tools die ik gebruik

TOOL
Thermapen
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
krokante haring burger met pickles en augurk mayo
Krokante haring burger: foto David Loftus recept Jadis Schreuder

Krokante haring burger met ziltige pickles en augurk mayo

Gang Hoofdgerecht of lunch
Keuken Amerikaans, Nederlands
Trefwoord augurken recepten, briochebrood, duurzame vis, hamburger, pickles, tafelzuur
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
TOOLS
INGREDIËNTEN
  • 4 MSC-gecertificeerde haringfilets of je kunt MSC-gecertificeerde sardientjes of een andere stevige witvis gebruiken
  • 4 melk-brioche broodjes
  • 1 biologische citroen
  • 2 gr verse dille
  • 1 kleine augurk
  • 3 el mayonaise
  • 50 gr zeekraal
  • 1 snack komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 krop little gem sla
  • 100 gr bloem
  • 1 ei
  • 100 gr broodkruim gemaakt van oud brood
  • zonnebloemolie of olijfolie om in te bakken
BEREIDING
  • Rasp de citroen en zet even apart. Snijd de ui in zo dun mogelijke ringen en de snack komkommer in dunne plakjes. Knijp de citroen uit en schenk over de ui en komkommer. Doe ook de zeekraal erbij met een snuf zout. Laat even intrekken.
  • Doe een ei in een bakje en klop met een vork even los, vul het tweede bakje met paneermeel en het derde bakje met bloem.
  • Als je hele vissen gebruikt (zoals haring), fileer ze dan tot 4 filets. Dep de vis droog en haal eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel of broodkruim.
  • Doe een flinke scheut olie in een antiaanbakpan en bak aan beide kanten goudbruin.
  • Meng mayonaise met de in blokjes gesneden augurk en verse dille en de citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de onderkant van de little gem sla en gooi weg.
  • Snijd het briochebroodje open en grill of bak aan de binnenkant krokant. Smeer het broodje in met de augurkmayonaise en leg daarop de little gem sla, krokante haring, verse dille, ingemaakte ui, komkommer en zeekraal.

Nieuwjaarscampagne MSC keurmerk

Cornelis Vrolijk “Men zegt: “Haring in het land, dokter aan de kant”. De haringstand in de Noordzee staat er al jaren gezond voor. De haringvisserij wordt namelijk duurzaam beheerd zodat er genoeg vis overblijft voor iedereen, nu en in de toekomst. Het MSC- keurmerk geeft de consument zekerheid dat de vis duurzaam is gevangen.”

 

Elk jaar heeft het MSC keurmerk wereldwijd een nieuwjaarscampagne. Dit jaar werd ik gevraagd om een budgetproof haring in een fris jasje te ontwikkelen. Deze krokante haring burger is een verfrissend en gezond recept. Op deze foto zie je wat een prachtige, gezonde en mooie ingrediënten gebruikt zijn voor deze krokante haring burger. 

Haring recepten

Ga jij ‘m ook maken? Laat het dan in een reactie/review weten. 

Ben je opzoek naar nog meer haring inspiratie? Maak dan bijvoorbeeld eens:

krokante haring burger met pickles en augurk mayo
Krokante haring burger. Foto Jadis Schreuder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte