Een gemakkelijk recept, geïnspireerd door een reis naar Noorwegen waar de meeste haring wordt gevangen en met een draai aan de traditionele manier van MSC-gecertificeerde haring eten zoals in Nederland. Krokante haring burger op brioche met ziltige pickles en augurk mayo is een makkelijk én budgetproof recept.
Krokante haring burger
Tijdens een onvergetelijke haring reis naar Noorwegen is mijn liefde voor deze bijzondere vette vis gegroeid. Bijzonder hoe het hele duurzame proces met aandacht en liefde wordt verzorgd.
De haring wordt steeds ‘hipper’ onder de jongeren en ik betrap mezelf erop dat tussen half Juni en september ik bijna wekelijks een verse haring haal. Vet, gezond en verslavend lekker! Geloof mij deze krokante haring burger op brioche met ziltige pickles en augurk mayo wil je proeven!
Tip als je geen Hollandse nieuwe wilt/kan gebruiken
Dit recept werkt met elke stevige vis. Als je van veel smaak houdt, gebruik dan verse haring- of sardinefilets. Houd je van witte vis, dan kun je kleine filets van een stevige vis zoals heek gebruiken.