Watertandend lekker recept waar je smaakpapillen een dansje van maken!
Tijdens de feestdagen vind ik het ook heerlijk om samen te genieten van een groot stuk zalm uit de oven of van de BBQ. In dit familie recept laat ik je zien hoe je binnen een half uur een pronkstuk op tafel tovert.
De zalm is gemarineerd in mijn favoriete sauzen van Lee Kum Kee. Je kunt ze vinden bij o.a. de appie! Het zachte en vette van de zalm combineert heerlijk met zelfgemaakte pickles/zuurtjes van rode ui, komkommer en het licht-pittige van de mosterdzaadjes.
Serveertip: deze perfect rosé gegaarde zalm is onder andere lekker met vers stokbrood, krokante frietjes of andere bijgerechten. Tip: meten is weten dus gebruik hierbij de Thermapen. Kijk onder het recept naar mijn eigen The Lemon Kitchen Limited edition!
Het begrip ‘pronkstuk’ kan voor iedereen iets anders betekenen. Dit is voor de een een prachtig stuk groenten, vis of vlees en zelfs kaasfondue. Waar iedereen het over eens is, is dat het je gerecht gegarandeerd je aandacht pakt en het een lust voor het oog is! Ben je opzoek naar nog meer pronkstuk inspiratie zoals deze perfect rosé gegaarde zalm?
Maak dan bijvoorbeeld eens:
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Eén reactie
Dit komt zeker bij ons op tafel te staan. Wat gaan we hier van smullen met zn allen. Bedankt.