Perfect rosé gegaarde zalm met pickles
Perfect rosé gegaarde zalm met pickles
Perfect rosé gegaarde zalm met pickles

Perfect rosé gegaarde zalm met pickles

Watertandend lekker recept waar je smaakpapillen een dansje van maken! 

Tijdens de feestdagen vind ik het ook heerlijk om samen te genieten van een groot stuk zalm uit de oven of van de BBQ. In dit familie recept laat ik je zien hoe je binnen een half uur een pronkstuk op tafel tovert. 

Perfect rosé gegaarde zalm

De zalm is gemarineerd in mijn favoriete sauzen van Lee Kum Kee. Je kunt ze vinden bij o.a. de appie! Het zachte en vette van de zalm combineert heerlijk met zelfgemaakte pickles/zuurtjes van rode ui, komkommer en het licht-pittige van de mosterdzaadjes.

Serveertip: deze perfect rosé gegaarde zalm is onder andere lekker met vers stokbrood, krokante frietjes of andere bijgerechten. Tip: meten is weten dus gebruik hierbij de Thermapen. Kijk onder het recept naar mijn eigen The Lemon Kitchen Limited edition!

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur of handrasp

Perfect rosé gegaarde zalm met pickles

Gang Bijgerecht
Keuken aziatisch
Trefwoord gerechten met zalm, mosterdzaadjes, pickles, recepten zalm, rode uien, tafelzuur
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
TOOLS
  • Oven of BBQ
  • - cederhouten plank
  • Kwastje
  • - Thermapen (meten = weten)
  • mandoline
INGREDIËNTEN
  • 500 g zalm met huid
  • 1 biologische citroen
  • 300 ml rijstazijn of mirin
  • 4 el lichte sojasaus
  • 1 el Lee Kum Kee chili olie
  • 4 snack komkommers
  • 2 rode uien
  • 4 el mosterdzaadjes
  • 1 el saltflakes
  • 1 el grove zwarte peper
  • verse munt
BEREIDING
  • Snijd de komkommer met een mandoline of koksmes in dunne plakken. Snijd ook de ui in kleine blokjes. Doe de komkommer en de rode ui in aparte bakjes en meng met rijstazijn, snuf zout en snuf suiker. Doe ook de mosterdzaadjes in een weckpotje met sap van een citroen.
  • Meng de sojasaus en de chili olie met sap van 1 citroen en 1 tl olijfolie. Leg de zalm op de cederhouten plank. Smeer de zalm in met de marinade en gebruik hiervoor een kwastje. Strooi de zwarte peper rijkelijk over de zalm. Verwarm de oven voor op 160 graden of de BBQ indirect rond 160 graden. Meet met de Thermapen de kerntemperatuur van de zalm na ongeveer 10 minuten.
  • Rosé gegaarde zalm is ongeveer 48 graden.
  • Haal de zalm uit de oven of van de BBQ. Serveer op een plank.
  • Druppel nog wat van de chili olie over de zalm leg daar de ingemaakte rode ui en mosterdzaadjes met verse munt op.
  • Dek de tafel met bordjes en serveer er een lekker glas witte wijn bij.
    Fijne feestdagen!

Pronkstukken tijdens de feestdagen

Het begrip ‘pronkstuk’ kan voor iedereen iets anders betekenen. Dit is voor de een een prachtig stuk groenten, vis of vlees en zelfs kaasfondue. Waar iedereen het over eens is, is dat het je gerecht gegarandeerd je aandacht pakt en het een lust voor het oog is! Ben je opzoek naar nog meer pronkstuk inspiratie zoals deze perfect rosé gegaarde zalm?

 

Kerst pronkstukken

Maak dan bijvoorbeeld eens:

Perfect rosé gegaarde zalm met pickles
Zalm vd BBQ of uit de oven met pickles

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek