De lekkerste zalm tartaar met augurkjes
de lekkerste zalm tartaar met augurkjes
De lekkerste zalm tartaar met augurkjes

De lekkerste zalm tartaar met augurkjes

Als je mij een beetje kent weetje dat ik een gezonde verslaving heb aan tartaartjes én zuurtjes. In dit lekkerste zalm tartaar met augurkjes recept komt alles zo mooi samen. Deze tartaar met vere zalm en de tafelzuren van Kesbeke staat binnen 10 minuten op tafel en is niet weg te denken van mijn ideale paastafel. Snel, gezond, makkelijk om te maken en ook nog een lust voor het oog.

De lekkerste zalm tartaar

De vetten in zalm zitten bomvol omega 3. Ook wel de vetten voor je hersenen genoemd. Het vette vraagt om iets zuurs en combineert zo lekker met verschillende structuren. Zoals romig en krokant. De mosterdzaadjes die ik uit de pot van de Kesbeke cornichons heb gevist zijn lekker pittig én ‘knapperig’. 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers

De lekkerste zalm tartaar

Gang lunch, Voorgerecht
Keuken Frans, Nederlands
Trefwoord duurzame vis, gerechten met zalm, gezond, tartaar recepten, verse vis, verse zalm, voorgerechten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
TOOLS
  • oven
  • Handrasp
  • Kwastje
  • steekring of een kopje
INGREDIËNTEN

Zalm tartaar

  • 350 g zalm zonder vel (keurmerk) in kleine blokjes
  • 1 el zilveruitjes Kesbeke
  • 5 st cornichons mini augurkjes en mosterdzaadjes Kesbeke Fijne Tafelzuren
  • 1 el kappertjes
  • 1 st biologische citroen rasp
  • snuf zoutvlokken en zwarte peper Maldon
  • dille en bijvoorbeeld cress verse kruiden

Topping

  • 4 tl zure mayonaise Belze of Kewpie m
  • stokbrood of oud brood
  • extra vergine olijfolie
BEREIDING
  • Maak van oud brood of stokbrood crostini's. Snijd ze in dunne plakken smeer in met een beetje olijfolie en rooster ze in de oven op 180 graden in ongeveer 8 minuten goudbruin.
  • Snijd de zalm in zo klein mogelijke blokjes en doe in een diepe bak. Snijd de augurkjes in dunne plakjes. Doe de kappertjes en zilveruitjes erbij en de geraspte citroen. Giet er 1 tl olijfolie bij en roer even. Breng op smaak met zoutvlokken en zwarte peper.
  • Verdeel de zalm tartaar over 4 mooie bordjes en verdeel per tartaar er een toefje mayonaise op. Strooi de verse dille en de cress erover en serveer met wat extra cornichons en een crostini.
    Tip: vis wat mosterdzaadjes uit het Kesbeke potje en meng door de tartaar en gebruik als topping.
    Smakelijk!

ZALM RECEPTEN

De combinatie van zalm, maar ook andere vis, schaal & schelpdieren met fijne tafelzuren zijn eigenlijk altijd een schot in de roos! Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor zalm met een lekker zuurtje, zoals de lekkerste zalm tartaar met augurkjes? Maak dan bijvoorbeeld ook eens:

de lekkerste zalm tartaar
Samenwerking Kesbeke Fijne Tafelzuren Amsterdam

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte