Als je mij een beetje kent weetje dat ik een gezonde verslaving heb aan tartaartjes én zuurtjes. In dit lekkerste zalm tartaar met augurkjes recept komt alles zo mooi samen. Deze tartaar met vere zalm en de tafelzuren van Kesbeke staat binnen 10 minuten op tafel en is niet weg te denken van mijn ideale paastafel. Snel, gezond, makkelijk om te maken en ook nog een lust voor het oog.
De vetten in zalm zitten bomvol omega 3. Ook wel de vetten voor je hersenen genoemd. Het vette vraagt om iets zuurs en combineert zo lekker met verschillende structuren. Zoals romig en krokant. De mosterdzaadjes die ik uit de pot van de Kesbeke cornichons heb gevist zijn lekker pittig én ‘knapperig’.
De combinatie van zalm, maar ook andere vis, schaal & schelpdieren met fijne tafelzuren zijn eigenlijk altijd een schot in de roos! Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor zalm met een lekker zuurtje, zoals de lekkerste zalm tartaar met augurkjes? Maak dan bijvoorbeeld ook eens:
Eén reactie
Het staat er niet maar in stap 2 wordt de zalm aangemaakt met kappertjes, augurk, citroenrasp en olie?