5st cornichons mini augurkjes en mosterdzaadjes Kesbeke Fijne Tafelzuren
1elkappertjes
1st biologische citroen rasp
snuf zoutvlokken en zwarte peper Maldon
dille en bijvoorbeeld cress verse kruiden
Topping
4tlzure mayonaise Belze of Kewpie m
stokbrood of oud brood
extra vergine olijfolie
Instructions
Maak van oud brood of stokbrood crostini's. Snijd ze in dunne plakken smeer in met een beetje olijfolie en rooster ze in de oven op 180 graden in ongeveer 8 minuten goudbruin.
Snijd de tonijn in zo klein mogelijke blokjes en doe in een diepe bak. Snijd het sjalotje in dunne ringetjes met bijvoorbeeld een mandoline. Snijd de augurkjes in dunne plakjes. Doe de kappertjes en zilveruitjes erbij en de geraspte citroen. Giet er 1 tl olijfolie bij en roer even. Breng op smaak met zoutvlokken en zwarte peper.
Verdeel de tonijn tartaar over 4 mooie bordjes en verdeel per tartaar er een toefje mayonaise op. Strooi de verse dille en de cress erover en serveer met wat extra cornichons en een crostini.
Tip: vis wat mosterdzaadjes uit het mini augurken potje en meng door de tartaar en gebruik als topping.