Wat is er fijner dan op een herfst-winterachtige avond op de bank van een sticky tofu bowl genieten. Zet een film of serie op en kruip lekker onder een dekentje. Love it! 100% comfort food. Deze sticky tofu bowl met avocado zet je binnen 25 minuten op tafel (of op de bank). Dit veganistische recept is erg lekker, gezond en makkelijk om te maken.
De tofu marineer ik met citroen, hoisin (verslavend lekkere Chinese saus) en fijngehakte pinda’s. Vervolgens verwarm je de tofu in de oven en hierdoor worden ze lekker sticky en zacht vanbinnen met een crunch van de pinda’s. Hierbij serveer ik zacht-romige avocado, knapperige wortel, gewokte sappige paksoi, pittige lente-ui en wat perfect gegaarde rijst. Een perfecte maaltijd als je het mij vraagt.Â
Wat is dat dan precies ‘comfort food’? Voor mij betekent het eten dat je hart verwarmd, waar je gelukkig van wordt en niet te moeilijk is om te eten. Het liefste uit 1 bak/kom of schaal.Â
Eten dat simpel bereidt wordt en makkelijk is om op te eten. Het geeft je een gevoel van geluk en is vaak een gerecht waar je niet let op de calorieën maar vooral heel blij van wordt. Dit is natuurlijn iet altijd zo, want deze sticky tofu bowl is zeker gezond. Vaak krijg je er een nostalgisch gevoel bij.Â
Ben je opzoek naar nog meer comfort food recepten zoals deze sticky tofu bowl met avocado? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Ben je opzoek naar nog meer tofu recepten? Maak bijvoorbeeld eens:
Eén reactie
Tweede keer dat we dit gerecht maken, een succes als je het ons vraagt.