Wanneer ik Thaise curry maak of bestel. Dan gaat mijn voorkeur eigenlijk altijd naar de rode variant. Op de een of andere manier vind ik het lekkerder dan alle andere curry’s. Deze pittige Thaise rode curry is dan ook een recept dat ik geregeld maak thuis. Ik kijk altijd uit naar mijn bezoek aan de toko. Ik kan er uren ronddwalen en vervolgens ga ik dus met (te) veel naar huis. Overigens komt dat ook wel op! Mijn vriend leert het ‘pittige’ steeds meer waarderen en daar word ik blij van. Als een gerecht wat pit krijgt, zal je automatisch meer smaak en verdieping krijgen. Het frisse van de citroengras, citroengras en de komkommersalade maakt dit veganistische hoofdgerecht helemaal af. Ik heb de ‘pittig’ variant van Herbamare Kruidenzout gebruikt om het gerecht op smaak te maken.
Als je aan de slag gaat met de Thaise keuken raad k je wel aan om echt een bezoek te brengen aan een toko bij je in de buurt. Hier komen de Aziaten zelf ook om hun inkopen te doen. Je hebt hier meer keuze én de smaken zijn veel lekkerder. Daarnaast kan je niet overal (goede) rode Thaise curry, Thaise basilicum, laos, kousenband, rawit pepertjes en zachte tofu vinden. Bekijk hieronder het Thaise rode curry recept. Wil je deze curry maken, maar zoek je iets anders dan zachte tofu? Kies dan bijvoorbeeld voor:
Dat citroen en andere citrusvruchten goed combineren met de Thaise keuken is vast geen verassing voor je. Ben je opzoek naar nog meer inspiratie met citroen, zoals deze Thaise rode curry? Kijk dan eens op deze pagina’s:
#samenwerking met Herbamare Kruidenzout
6 reacties
Ik ben een beetje bang voor pittig eten haha maar het ziet er erg mooi uit. Echt een plaatje!
Wij eten graag pikant. Het ziet er alvast super lekker uit
Wat ziet dit er heerlijk uit weer!
Hier houden we wel van pittig eten, al denken mijn PDS darmen daar vaak anders over.
Alleen al vanwege de kleuren vind ik dit een prachtig gerecht. Mooi dat oranje met groen!
Voor mij is pittig snel te heet. Maar de rest van de familie vind het heerlijk
Hoi Linda,
Begrijpelijk, maar je kan wat extra kokosmelk of rijst erbij doen.