Als de bladeren van de bomen vallen, de temperaturen dalen en je overal pompoenen tegenkomt. Dan krijg je toch meteen zin in pasta in pompoensaus met burrata en hazelnoten? Voor mij is dit 100% comfortfood. Deze pasta in pompoensaus past allemaal in 1 (Le Creuset) pan én dit recept is ook nog eens vegetarisch. Het leuke van dit recept is dat je de pasta gaart in de pompoensaus, iets dat ik geleerd heb in Sicilië!
Pasta in pompoensaus
Als er 1 ingrediënt in het teken van de herfst staat is het een pompoen wel. Tegenwoordig kom je naast de bekendste ronde pompoenen ook flesvormige en zelfs groenkleurige tegen. Mijn favoriet blijft de ronde kleine pompoen: Japanse Hokkaido. Vaak zijn deze ook biologisch. Heb jij een favoriete pompoensoort? Zie hieronder het vegetarische pasta in pompoensaus met burrata en hazelnoten recept. Heel makkelijk om te maken en waanzinnig lekker!
Soms komen de lekkerste recepten simpelweg uit 1 pan.
Deze lage campagnard in geemailleerd gietijzer is zeker een aanrader als je nog zo’n beauty zoekt! Veel gerechten zijn bijvoorbeeld ook heerlijk uit de oven, daar kan je deze gietijzeren pan namelijk ook voor gebruiken.
Ben je opzoek naar nog meer eenspan inspiratie zoals deze pasta in pompoensaus met burrata & hazelnoten? Maak dan bijvoorbeeld ook eens:
3 reacties
Ik heb het gisteravond gemaakt, heerlijk!
wat een mooi recept, lijkt ons heerlijk en te doen.
Lekker dit