Pasta in pompoensaus met burrata en hazelnoten
pasta in pompoensaus met burrata en hazelnoten

Pasta in pompoensaus met burrata en hazelnoten

Als de bladeren van de bomen vallen, de temperaturen dalen en je overal pompoenen tegenkomt. Dan krijg je toch meteen zin in pasta in pompoensaus met burrata en hazelnoten? Voor mij is dit 100% comfortfood. Deze pasta in pompoensaus past allemaal in 1 (Le Creuset) pan én dit recept is ook nog eens vegetarisch. Het leuke van dit recept is dat je de pasta gaart in de pompoensaus, iets dat ik geleerd heb in Sicilië!

 

Pasta in pompoensaus

Als er 1 ingrediënt in het teken van de herfst staat is het een pompoen wel. Tegenwoordig kom je naast de bekendste ronde pompoenen ook flesvormige en zelfs groenkleurige tegen. Mijn favoriet blijft de ronde kleine pompoen: Japanse Hokkaido.  Vaak zijn deze ook biologisch. Heb jij een favoriete pompoensoort? Zie hieronder het vegetarische pasta in pompoensaus met burrata en hazelnoten recept. Heel makkelijk om te maken en waanzinnig lekker! 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers

Pasta in pompoensaus, burrata & hazelnoten

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Italiaans - Siciliaans
Trefwoord burrata, herfst recepten, Italiaanse pasta, pasta recepten, pastasaus, pompoen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • gietijzeren pan met deksel Le Creuset
  • Handrasp
  • Koksmes
  • oven of antiaanbakpan
  • Vijzel optioneel
INGREDIËNTEN
  • 4-500 g tagliatelle of andere pastasoort
  • 1 st grote ronde oranje pompoen
  • 1 st biologische citroen
  • 20 st hazelnoten
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 st grote burrata bol of 2 kleine
  • 1 tl zwarte grove peper
  • 1 tl salt flakes
  • verse basilicum
  • groen, rood of gele peper hoeveelheid naar smaak optioneel*
  • 1 st knoflookteen
BEREIDING
  • Was de pompoen met stromend water af en snijd vervolgens (met schil) in kleine bokjes van ongeveer 1 cm bij 1 cm. Hak een knoflook teen fijn.
  • Zet een gietijzeren pan op middelhoog vuur en doe daar een scheut olijfolie, knoflook, rasp van een citroen en de kleingesneden pompoen in. Bak de pompoen een paar minuten totdat het verkleurd.
  • Giet er ongeveer 400 ml water bij en breng met zout aan de kook. Zet de deksel er op totdat de pompoen gaar is. Gebruik eventueel een stamper om de pompoen fijner te maken, zodat je een vrijwel gladde saus krijgt. Proef en breng op smaak met zwarte peper, zout, sap van een citroen en eventueel een groen, rood of geel pepertje.
  • Rooster ondertussen de hazelnoten in de oven of in een kleine antiaanbakpan goudbruin. Hak ze iets fijner met een koksmes of in een vijzel.
  • Doe nu ook de pasta bij de pompoensaus. Roer de pasta voorzichtig door de pompoensaus zodat het kan garen in de saus. De saus gaat nu indikken en proef na ongeveer 6-8 minuten de pasta. Ik raad je aan om deze pasta al dente te serveren.
  • Zet de pan op tafel en verdeel daarover de burrata en de geroosterde hazelnoten. Druppel je lekkerste olijfolie en strooi er wat verse basilicum over de pasta.
    Smakelijk!
Serveertip: frisse rucola salade met gele tomaatjes, citroensap, olijfolie en Parmezaan.

    Eenpans recepten

    Soms komen de lekkerste recepten simpelweg uit 1 pan.

    Deze lage campagnard in geemailleerd gietijzer is zeker een aanrader als je nog zo’n beauty zoekt! Veel gerechten zijn bijvoorbeeld ook heerlijk uit de oven, daar kan je deze gietijzeren pan namelijk ook voor gebruiken.

    Eenvoudige recepten

    Ben je opzoek naar nog meer eenspan inspiratie zoals deze pasta in pompoensaus met burrata & hazelnoten? Maak dan bijvoorbeeld ook eens:

    pasta in pompoensaus met burrata en hazelnoten

    3 reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Waardering recept




    Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

    Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

    Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

    Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte

    Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte