De Nationale Week Zonder Vlees is ingegaan en daar doe ik altijd met veel plezier aan mee. Ik ben zelf flexitariër en eet dus steeds minder vlees. Zeker in de Aziatische keuken heb je zo veel smaak en structuur dat het gebruik van vlees noch vis niet nodig is om een lekkere maaltijd op tafel te toveren. Om jullie te inspireren meer vegetarisch te koken heb ik een heerlijke Thaise curry gemaakt met mijn favoriete rijst van Tilda als basis. Een leuk weetje is dat hun Basmati maar op één plek ter wereld kan groeien: aan de voet van de Himalaya. Lees verder voor deze Thaise Panang curry met zachte tofu, Thaise basilicum, tomaat, knoflook, kouseband én de heerlijk smakende en geurende limoen koriander Tilda rijst.
Mijn vader ging vroeger geregeld naar Thailand en kwam dan met de meest watertandende eet verhalen terug. Nadat hij terugkwam kookte hij de sterren van de hemel en probeerde steeds weer die smaak van Thailand terug te halen. Op deze manier heb ik op een jonge leeftijd al heel pittig leren eten en waarderen. Een paar Thaise gerechten zoals de Panang curry en Pad Thai zijn dan ook thuis favoriet. Deze rode curry heeft een diepe smaak en combineert heel fijn met citrus en Thaise basilicum en geurige rijst van Tilda.
Als een maaltijd veel smaak, groenten, structuur, kleur en liefde bevat. Dan kan het wat mij betreft prima vegetarisch zijn? Het mooie van dit initiatief is dat het ook echt een verschil maakt. Elk jaar krijgen we een tussenstand en zie je dat de verkoop van vlees is afgenomen.
Naast de welbekende Basmati rijst van Tilda heb ik deze keer gekozen voor de voorgekookte rijst op smaak gebracht met limoen en koriander. Deze variant past goed bij deze rode curry en is zowel handig als snel klaar! Wist je dat Basmati de champagne is onder de rijst? Tilda selecteert enkel pure Basmati van de hoogste kwaliteit. Je vindt alle varianten in de schappen van Albert Heijn.
Ben je opzoek naar nog meer inspiratie met rijst, zoals deze Thaise panang curry? Maak dan bijvoorbeeld eens deze rijst gerechten.
#samenwerking met Tilda Rijst
34 reacties
En wat doe je met de rasp? Ik denk citroenzest maken? Onduidelijk recept!
Yes dit staat ook in het recept beschreven..
Limoenblaadjes missen in het recept zelf en het is niet duidelijk wat je met de gember en loas moet doen.
Hi Liza, dank voor je feedback. zoals in de ingrediënten lijst en de beschrijving staat moet je die in de saus er in hun geheeld bij doen. Dit zijn smaakmakers, dus je hoeft er verder niks anders mee..
succes en smakelijk!
Ik prefereer toch de echte Thaise pandan of jasmijnrijst
Basmatirijst wordt in India gegeten
Ik ben het gerecht as we speak aan het maken. Er zijn een paar dingetjes die neit kloppen in het recept: knoflook staat wel in de beschrijving, maar niet bij de ingrediënten. En in de beschrijving wordt niet vermeld waar de groene en rode peper worden toegevoegd. Het begint hier wel erg lekker te ruiken nu…
Hoi Marlies,
Dankjewel voor je reactie. Ik hoop dat het lekker gesmaakt heeft. De pepertjes zijn er bij om zoals je op de foto ziet erbij te serveren voor de ‘pittige’ liefhebber. De knoflook is inderdaad verdwenen uit de ingrediënten lijst, dankjewel het is aangepast. Benieuwd naar je bevindingen van het recept. Ben je naar de toko geweest voor de Panang curry?
Frisse groet,
Jadis
Ziet er superlekker uit! Ga ik zeker een keer proberen.
Ik eet eigenlijk nooit tofu, maar zo ziet het er wel heel erg lekker uit!
Klinkt heerlijk, ga het zeker een keer proberen
Qua Aziatische keukens is mijn grote favoriet de Indiase keuken, maar deze ga ik zeker ook eens proberen.
Ah heerlijk! Ik ben dol op Thais eten, dus deze gaat op mijn lijstje.
Heerlijk! En dit komt net op het juiste moment, ik kwam van de week toevallig een pak Tilda rijst tegen.
Ik eet ook steeds minder vlees en ben nog steeds recepten en smaken aan het ontdekken op dat gebied. Dit ziet er heerlijk uit moet ik zeggen.
Leuk recept! Wij halen wel eens thais af, zal eens naar deze type curry kijken
Heerlijk is dit! Wij maken het vanavond zag het al op Facebook
Heerlijk recept
Ah dat ziet er weer heerlijk uit. Ik stel mezelf voor dat ik dat op een mooi Thais strand eet, dan smaakt het nog lekkerder!
Het ziet er lekker uit 😃 Ikzelf vind de gerechten uit de Thaise keuken, ook heerlijk om te eten 🇹🇭 Onlangs at ik ook nog iets, waarbij er op het allerlaatste ook wat limoensap over heen ging. Dat was bij een Curry.
Wauw! Dat ziet er goed uit, ik ga je recept eens proberen
Ziet er heerlijk uit. Binnenkort maar eens aan wagen.
Super lekker en gezond gerecht zeker een aanrader!
Ziet er weer heerlijk uit! Ben wel een echte vleeseter maar probeer wel wat te minderen.
Ik vind het hele gerecht een lust voor het oog! Het ziet er echt prachtig uit en ik ben heel benieuwd naar de smaak.
Dit zal wel weer een heel lekker recept zijn, zoals al jouw recepten, daar twijfel ik niet aan. Alleen ben ik niet zo’n fan van de Thaise keuken.
heerlijk, vooral nu ik dierlijk vet moet verminderen. Dus deze curry ga ik zeker proberen!
Qua looks al zeker 5 sterren. Smaak ga ik zeker proeven
Ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker maken
Heerlijk recept! Kids vonden het ook zeer smakelijk!
Super lekker, echt een aanrader!
Super lekker, echt een aanrader!
ik maak regelmatig curry’s maar dan gewoon met kip 😉 ik mag geen vleesvervangers of tofu of tahoe en als ik geen vlees wil dan laat ik het er gewoon uit
Hier eten we niet veel Aziatisch. Tenminste ik maak het niet zelf. Wel halen we af en toe iets bij de Chinees.
Dit vind ik echt een van de lekkerste curry’s ja.