Gebakken witvis, eiersaus, friet & boontjes
witvis, eiersaus & friet met boontjes

Gebakken witvis, eiersaus, friet & boontjes

Over het algemeen verkies een Mediterrane en Aziatische keuken boven de Nederlandse keuken, maar dit gebakken witvis, eiersaus, friet & boontjes recept is een favoriet thuis. Het heeft alle basiselementen voor een lekker gerecht. Denk aan gebakken vis, krokante frietjes, romig en fris-zure eiersaus en knapperige boontjes. De zoet-zure augurken van Kesbeke passen perfect bij deze Hollandse maaltijd. 

Gebakken witvis met eiersaus

Je kan mij in de avond niet blijer maken dan met een hartig, zoet, zuur, fris, romig en krokant recept. Love it! Deze gebakken witvis met eiersaus, friet en boontjes staat binnen 20 minuten op tafel en ik beloof je dat je ervan zult smullen. 

Tip: geen tijd om je van aardappelen verse frietjes uit de oven te maken?Kies dan voor super crunchy frietjes uit de diepvries. Doen het ook prima! 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur

Gebakken witvis, eiersaus, friet en boontjes

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord boontjes, eieren, gebakken vis, Hoofdgerechten, nederlandse maaltijd, witvis
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • 1 Antiaanbakpan
  • kookpan
  • oven
INGREDIËNTEN
  • 2 st witvis (van de visboer) MSC- gecertificeerd zoals heek, leng, wijting, zeewolf
  • 400 g sperziebonen
  • 4 st aardappelen (of kies voor frietjes uit de diepvries) biologisch
  • 1 st biologische citroen
  • 1 el roomboter
  • 1 el bloem
  • snuf salt flakes en grove zwarte peper

Eiersaus

  • 1 el mayonaise
  • 2 st augurken Kesbeke
  • 1 st ei
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aardappelen in dunne plakken en vervolgens in dunne staafjes. Druppel er wat olijfolie overheen hussel door elkaar en en bak de frietjes goudbruin.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en strooi er wat bloem aan beide kanten over.
  • Blancheer de boontjes een paar minuten in kokend water. Proef na een paar minuten een boontje en als ze beetgaar zijn. Giet je ze af.
  • Smelt roomboter in de antiaanpakpan en bak de witvis goudbruin. Meet de kerntemperatuur (circa 70 graden) met bijvoorbeeld een Thermapen. Serveer er citroen bij.
Eiersaus
  • Zet een pan met 3 cm water op middelhoog vuur en breng aan de kook. Leg een ei in de pan en zet de deksel er op. Zet een timer op 7 minuten. Pel het ei en prak in kleine stukjes, meng met mayonaise en in kleine blokjes gesneden augurk. Serveer de saus bij de frietjes en over de gebakken witvis.

Augurk recepten

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie met Kesbeke’s Fijne Tafelzuren? Zeker in combinatie met vis, schaal & schelpdieren zijn deze zure bommen érg lekker. Als deze gebakken witvis met eiersaus, friet en boontjes in de smaak valt, dan vind je wellicht deze augurk recepten met vis ook lekker:

witvis, eiersaus & friet met boontjes
Samenwerking Kesbeke

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek