Vis burger op brioche met augurk mayo
vis burger op brioche met augurk mayo

Vis burger op brioche met augurk mayo

Mijn schoonbroer heeft mij geïnspireerd om met deze brioche (melk) broodjes aan de slag te gaan. Ze zijn zó lekker in combinatie met een krokantje van bijvoorbeeld gepaneerde vis, Little gem sla (de allerlekkerste) én augurk mayo. Zacht, krokant, fris, romig, zoet en zout. Een mega aanrader om snel te maken, ook helemaal kids proof! 

Vis burger 

Het fris-zure van de augurken past heel goed bij het krokante en vette van de vis burger. Ook in dit recept zijn Kesbeke’s Fijne Tafelzuren weer onmisbaar! Tip: kies voor MSC-gecertificeerde witvis die wat steviger is. Lekker met bijvoorbeeld zeeduivel, zeewolf, zeebaars. Vraag ernaar bij je visboer. Zie hieronder het gruwelijk lekkere vis burger op brioche met augurk mayo recept.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp

Vis burger op een brioche met augurk mayo

Gang Avondmaal, lunch
Keuken Amerikaans, Nederlands
Trefwoord augurken recepten, duurzame vis, hamburger, pickles, tafelzuur, verse vis, vis, vis recept, vis recepten, wit vis
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • Grillpan
  • Antiaanbakpan
  • mandoline
INGREDIËNTEN
  • 4 melk-brioche broodjes
  • 4 wit vis met MSC-keurmerk een stevige witvis
  • 1 st biologische citroen
  • 2 g verse dille
  • 2 st kleine augurk Kesbeke
  • 3 el mayonaise zure
  • 1 snack komkommer
  • 1 krop little gem sla

Ingrediënten om te paneren

  • 100 g bloem
  • 1 st ei
  • 100 g broodkruim gemaakt van oud brood
  • zonnebloem olie of olijfolie om in te bakken
BEREIDING
  • Rasp de citroen en zet even apart. Snijd de snack komkommer in dunne plakjes en zet apart.
  • Doe een ei in een bakje en klop met een vork even los, vul het tweede bakje met paneermeel en het derde bakje met bloem.
  • Dep de wit vis droog en haal eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel of broodkruim.
  • Doe een flinke scheut olie in een antiaanbakpan en bak aan beide kanten goudbruin. Je kan een thermometer gebruiken om de kerntemperatuur te meten. Ik zou een kerntemperatuur aanraden van 69-70 graden.
  • Snijd het briochebroodje open en grill of bak aan de binnenkant krokant.
  • Meng mayonaise met de in blokjes gesneden augurk en verse dille en de citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de onderkant van de little gem sla en gooi weg.
  • Smeer het broodje in met de augurkmayonaise en leg daarop de little gem sla, krokante vis burger, verse dille,komkommer en plakjes augurk.

Vis recepten

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie met Kesbeke’s augurken? Zeker in combinatie met vis, schaal & schelpdieren zijn deze zure bommen érg lekker. Als deze vis burger in de smaak is gevallen, dan vind je wellicht deze recepten ook lekker:

Zalm en garnalen met beurre blanc

Haring tartaar met ui, augurk en zeekraal

Zelf gemaakte kibbeling met remouladesaus

 

Koken met augurken

Dat je met de fijne tafelzuren van Kesbeke oneindig kan variëren is je vast niet ontgaan. Kijk eens in de schappen van de appie wat voor soorten je allemaal hebt. Heb jij een favoriet? De mini’s, middelmaat of juist de grote zure bommen?

 

vis burger op brioche met augurk mayo
Samenwerking met Kesbeke Fijne Tafelzuren

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek