Mijn schoonbroer heeft mij geïnspireerd om met deze brioche (melk) broodjes aan de slag te gaan. Ze zijn zó lekker in combinatie met een krokantje van bijvoorbeeld gepaneerde vis, Little gem sla (de allerlekkerste) én augurk mayo. Zacht, krokant, fris, romig, zoet en zout. Een mega aanrader om snel te maken, ook helemaal kids proof!Â
Het fris-zure van de augurken past heel goed bij het krokante en vette van de vis burger. Ook in dit recept zijn Kesbeke’s Fijne Tafelzuren weer onmisbaar! Tip: kies voor MSC-gecertificeerde witvis die wat steviger is. Lekker met bijvoorbeeld zeeduivel, zeewolf, zeebaars. Vraag ernaar bij je visboer. Zie hieronder het gruwelijk lekkere vis burger op brioche met augurk mayo recept.
Ben je op zoek naar nog meer inspiratie met Kesbeke’s augurken? Zeker in combinatie met vis, schaal & schelpdieren zijn deze zure bommen érg lekker. Als deze vis burger in de smaak is gevallen, dan vind je wellicht deze recepten ook lekker:
Zalm en garnalen met beurre blanc
Haring tartaar met ui, augurk en zeekraal
Zelf gemaakte kibbeling met remouladesaus
Â
Dat je met de fijne tafelzuren van Kesbeke oneindig kan variëren is je vast niet ontgaan. Kijk eens in de schappen van de appie wat voor soorten je allemaal hebt. Heb jij een favoriet? De mini’s, middelmaat of juist de grote zure bommen?
Â
2 reacties
Dit ziet er ook makkelijk uit, kan het ook bijvoorbeeld met krokante kip?
Hoi Cindy, jazeker met krokante kip is ook erg lekker. Als vega optie zou je ook avocado kunnen paneren.