Een veganistisch Biryani recept gemaakt met de geurige Jasmijnrijst van Tilda! Lekker met krokante tofu, frisse komkommer dip en zuur van rode ui.
Deze keuken zit vol smaak, geur en kleur. Wist je dat de traditionele Indiase keuken vroeger geheel vegetarisch was? Veel diersoorten zijn namelijk heilig in dit land, daarnaast koken ze met zo veel lekkere ingrediënten, kruiden en specerijen dat je het helemaal niet mist! Inmiddels werk ik al een lange tijd samen met Tilda en kan ik zeggen dat ik hier echt trots op ben. Het is een kwalitatief merk, heeft goede kernwaarden, een oprecht verhaal en is echt de allerlekkerste! Ik heb deze keer een 100% veganistisch recept voor World Vegan Month gemaakt en ik kan je vertellen dat het ongelooflijk lekker was. Biryani wordt meestal gemaakt bij speciale gelegenheden zoals tijdens het feest Divali, dat een rij lichtjes betekent. Tijdens dit feest vieren de Hindoes het feest van het licht. Mijn recept is een snelle variant van biryani. Zie hieronder mijn Indiase biryani met Jasmijnrijst van Tilda, krokante tofu, frisse dip en zuur!
Biryani is een typisch Indiaas rijstgerecht dat in ghee (geclarifieerde boter) gebakken wordt en vervolgens met water, kruiden en specerijen wordt gegaard. Voor dit recept heb ik ervoor gekozen om naar de toko te gaan en een kruidenmix te halen. Natuurlijk is het ook lekker om het zelf te maken, maar dit is zeker geen must.
De bekende Indiase biryani kruidenmix/currypasta bestaat uit:
3 reacties
Biryani rijst kende ik nog niet. Vega eten vind ik wel interessant. Lekkere kruiden trouwens! De tools heb je ook super creatief gemaakt! Ik en citrusperser heb ik zeker nodig!
Jasmijnrijst klinkt heel lekker! Ik wist ook niet dat Indiaanse mensen biryani gebruiken. Goede omschrijving van het recept ook. Erg duidelijk en overzichtelijk
Lijkt me best lekker, maar heeft de appie geen biryani curry??