Geitenkaas salade met groene pepers, noten en citroendressing

Geitenkaas salade met groene pepers, noten en citroendressing

Een mega lekkere salade met allerlei smaken, structuren en kleuren. Rooster de groene pepertjes even in de oven, zet de geitenkaas er een paar minuten bij om zacht te worden. Maak een dressing van Soof limonade, citroensap & olijfolie. Serveer er wat stokbrood of crostini’s bij. De frisee kropsla is erg lekker bij deze robuuste salade, omdat het een diepe smaak heeft en ook wel krulandijvie genoemd wordt. Gezond, een mooie groen-gelige kleur en heeft een lekkere bite. Zie hieronder het geitenkaas salade recept. 

GEITENKAAS SALADE 

Als ik drie ingrediënten zou kiezen die ik standaard in huis heb dan is zeker geitenkaas daar één van. De andere kan je vast wel raden haha. Geitenkaas is lekker bij, in en op van alles en zeker in een salade. De smaak is niet overheersend, maar maakt juist veel gerechten af. De combinatie met biologische citroen is trouwens ook echt goed. Het witte van deze kaas staat ook mooi op de foto, het oog wil ook wat. Je hebt geiten ‘zuivel’ in allerlei varianten, maar mijn favorieten zijn toch wel geitenkaas en geitenyoghurt. Geitenkaas kan je bij je borrelplank, in je couscous, door je salade en bijvoorbeeld lekker in je sandwich. Geitenyoghurt maak ik graag sausjes mee en heerlijk in de ochtend met muesli, noten en vers fruit. 

SOOF 100 % natuurlijke siropen

De filosofie van Soof vind ik erg mooi. “Als puur natuur heel lekker is, heb je geen toevoegingen nodig”. Weg dus met alle ‘onnodige’ toevoegingen en onduidelijke ingrediëntenlijsten. Ze maken superlekker natuurlijke siropen die dus ook als dressing in je salade gebruikt kunnen worden. Je kan ze als ‘zoet’ vervanger gebruiken en is érg lekker in combinatie met frisse biologische citroen. 

De 100% natuurlijke siropen en frisdranken van Soof zijn puur gemaakt van fruit, groenten en kruiden. Hemels, dus een echte aanrader!

 
 
 
geitenkaas salade met geroosterde noten, citroen, frisee sla en frisse dressing

Geitenkaas salade met groene peper, frisé, noten en citroendressing

Gang salades & bijgerecht
Keuken Frans
Trefwoord gerechten met citroen, gerechten met citroen recepten met citroen, gezonde recepten, gezonde salade, Italiaanse lunch, spianata romana, avocado toast, toast met avocado, recepten met citroen, gezonde recepten, makkelijke recepten, salade met geitenkaas, vegetariche recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • oven
  • Handrasp
  • citruspers
INGREDIËNTEN

Citroen dressing

  • ½ frisee kropsla
  • 6-8 stuks groene pepers te vinden bij je groentenboer of Turkse supermarkt
  • verse bieslook
  • 1 stuk geitenkaas kaasboer of sommige supermarkten
  • 1 handje gemengde noten en/of walnoten
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de groene pepertjes op 1 na in een ovenschaal en druppel er wat olijfolie overheen, meng even en rooster 15 minuten in de oven.
  • Snijd 1 groen pepertje in mooie dunne plakjes en houd apart.
  • Maak nu de dressing door de ½ citroen uit persen, doe hier 3 eetlepels van de Soof limonade bij en 1 eetlepel olijfolie (de lekkerste die je in huis hebt). Meng even en breng op smaak met wat peper en zout. Pak de frisé sla en snijd in wat kleinere stukjes en meng met de dressing en de dun gesneden groene peper.
  • Als de groene pepertjes 10 minuten in de oven staan zet je ook de geitenkaas ernaast met de noten er op. Laat nog ongeveer 5 minuten even warm worden en haal dan alles uit de oven.
  • Pak een salade schaal en verdeel hier de frisé salade met de gegrilde groene pepertjes over. Leg in het midden de verwarmde geitenkaas met noten. Hak nog wat bieslook fijn en strooi over de salade. Zet voor de liefhebber er nog wat extra citroendressing bij.
  • Pak een handrasp of zesteur om als laatste nog wat citroenzeste over de salade te verdelen.

Sfeer impressie van de salade & soof limonade

8 reacties

  1. 5 sterren
    Deze salade ziet er zo mooi uit, dit wil ik gewoon meteen maken en proeven. Ik ben dol op pepers en zo uit de oven lijkt me fantastisch. Ook de dressing met de siroop van Soof lijkt me super🍋!

  2. 5 sterren
    Sinds kort Soof drinks geprobeerd. Zo, wat een heerlijkheid! Vooral fijn dat het zonder toevoegingen is. Zou hier heel graag meer mee willen uitproberen. En natuurlijk bovenstaand recept! 😍

  3. 5 sterren
    Deze siroop kan overduidelijk heel veelzijdig zijn! 🤩 Ik zou deze gebruiken als extra smaakmaker in gebak of als smaak in een topping voor pannenkoeken met fruit of enkele druppels luchtig kloppen met slagroom als verfrissende topping voor een dessert . De mogelijkheden zijn eindeloos! 👏🏻

  4. 5 sterren
    Il zou dolgraag bovenstaand recept willen uitproberen of anders rode bieten carpaccio met geitenkaas, gekarameliseerde rode uienringen en crushed walnoten. Ik zou @regina hector en @kooksyl, mezelf uitnodigen. Mag nu nog maar 1 persoon op bezoek hebben😂😂😂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




RECEPTEN MET CITROEN

Dat je biologische citroen oneindig kan gebruiken in de keuken was je vast al bekend. Het is zo’n lekkere en verfrissende smaakmaker. Waarbij je het dus niet altijd terug proeft, maar wel zou missen als het er niet in zit. Ik heb hieronder nog een overzicht gemaakt met gezonde, makkelijke en lekkere recepten met citroen. 

Gezonde recepten met citroen

 
Nog niet genoeg ‘citroen’ inspiratie? Dan is  mijn informatieve kookboek wellicht wat voor jou!

#samenwerking met Soof

jadis kookboek trots The lemon kitchen kookboek
Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte