Crostini met cranberry, geitenkaas, rozemarijn & citroen
Naar recept gaan Recept afdrukken

Crostini met cranberry, geitenkaas, rozemarijn & citroen

Crostini’s en bruschetta’s, heel eerlijk gezegd ik kan er geen genoeg van krijgen. De Italianen & Sicilianen trouwens ook niet. Deze keer ben ik geïnspireerd door de cranberrysaus die ik onlangs gemaakt heb. Als ik sauzen, chutney’s, drankjes etc ontwikkel wil ik de lezers wel meer aanbieden dan alleen het recept zelf. Je kan met deze saus goed variëren. Geitenkaas en cranberry zijn echt een gouden duo, zeker als je er een crostini bij serveert met wat frisse citroen en kruidige rozemarijn. Schenk er nog een glaasje rood of port bij en je borrelplank is aff! Zie hieronder mijn nieuwe borrel recept met cranberrysaus. 

Crostini’s met cranberries

Wist je dat de cranberry’s van Terschellinger Cranberry’s die dus in Tershelling groeien, als enige nog met de hand geplukt worden en geheel biologisch zijn? Een bijzondere plek én bedrijf dus. Ze hebben meerdere verkoopkanalen waarvan Ekoplaza de grootste is. Naast dat de verpakking een mooie vormgeving hebben, zijn de cranberry’s ook prachtig qua vorm, kleur en de smaak is lekker fris-zuur. Je zou wellicht denken dat cranberry’s zoet horen te zijn, maar dat is een fabeltje. Ze verkopen o.a. naast verse cranberry’s ook gezoet en ongezoete cranberrysap, cranberry compôte en jam. 

5/5

Tools die ik gebruik

zesteur illustratie the lemon kitchen
Zesteur
handrasp-illustratie
Handrasp
crostini met cranberry en geitenkaas rozemarijn citroen

Crostini's met cranberries, geitenkaas, rozemarijn & citroen

Gang Borrelhapje
Keuken Italiaans
Trefwoord borrelhap, borrelplank, cranberry, gerechten met citroen recepten met citroen, recepten met citroen
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4
Auteur Jadis
TOOLS
  • Zesteur
  • oven
INGREDIËNTEN
  • 1 stuk stokbrood *spelt of zuurdesem
  • ½ stuk biologische citroen
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 eetlepels cranberrysaus
  • 1 stuk zachte geitenkaas *Bouygette (bekroonde cilinder geitenkaasje)
BEREIDING
  • Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden hete lucht + grill (als je deze combinatie hebt).
  • Snijd het stokbrood in zo dun mogelijke plakken (of vraag dit bij de bakker).
  • Pak een kwastje en smeer de crostini's heel lichtjes in met olijfolie en stooi er wat citroenzeste overheen.
  • Zet de crostini's voor ongeveer 7-10 minuten in de oven en haal ze er uit als ze krokant en goudbruin zijn geworden.
  • Serveer er zachte geitenkaas bij *Ik heb een bijzonder lekkere geitenkaas online besteld, maar je kan ook naar de kaasboer gaan.
  • Pak een schaaltje en doe hier de cranberrysaus in, serveer op een mooie borrelplank of schaaltje en smeer de crostini's rijkelijk in met de geitenkaas, doe dan wat van de cranberrysaus er op. Leg er wat verse rozemarijn op en als laatste en citroenkrulletje, gebruik hiervoor de zesteur of een handrasp.
crostini's met cranberrysaus rozemarijn en citroen
crostini met cranberry en geitenkaas rozemarijn citroen

Recepten met citroen

Dat je biologische citroen kan gebruiken voor allerlei soorten recepten, dat was je vast al bekend. Als je aan het borrelen bent is het ook echt een goed moment om het frisse van deze vrucht terug te laten komen. Omdat bij het borrelen nou eenmaal kaasjes en andere lekkernijen horen is een verfrissende tegenhanger voor meer balans erg fijn. Ben jij opzoek naar nog meer crostini en/of borrelrecepten? Maak dan bijvoorbeeld eens:

 

#Dit recept is in samenwerking met Terschellinger Cranberry’s gemaakt

22 reacties

  1. 5 sterren
    Zalig! Vroeger net mijn zoon, toen 5 jaar naar Terschelling en een cranberrygebakdag gehouden. Bij elk terras op Midsland stoppen en allebei een cranberrygebakje bestellen. We vonden het allebei zo vreselijk lekker! We werden niet misselijk maar hadden geen lunch of avondeten meer nodig. En zelf maak ik er graag compote van, als taartvulling ideaal, of op ijs, door de yoghurt, op brood, bij varkensvlees, in een milkshake…. Lekkerste bessen ter wereld!

  2. De combinatie van geitenkaas met cranberry vind ik zo lekker! Tegenwoordig voeg ik ook bij zoveel gerechten een klein beetje citroenrasp toe. Geeft echt enorm veel smaak, heerlijk!

  3. 5 sterren
    De combinatie van Cranberries met geitenkaas is een heerlijke klassieke smaakcombinatie. Het hartige van de geitenkaas met de frisse smaak van de cranberry is een traktatie. Dit hapje komt met Oud en Nieuw zeker op tafel.

  4. Zo heerlijk, echte cranberries van Terschelling! Wij waren deze zomer op het eiland en wandelden door de duinen met cranberry struiken. Onze kinderen wilden ze dolgraag proeven maar ze waren toen natuurlijk nog niet rijp 😉 Dus ik grijp deze kans graag aan om ze alsnog te kunnen laten proeven! 🙂

  5. Wat een feestje en een verwennerij! ❤ Cranberries en 1 van de mooiste waddeneilandeb van Nederland ❤(heb er bijna 30 jaar geleden mijn man ontmoet 💪🏼🥰😘 )..Fijne dagen en keep up the good work; geniet van al je posts en recepten! 💪🏼🍋🍀🙏🏻

  6. ❤️ dol op cranberry’s ❤️ het verhaal van hoe ze op Terschelling gekomen zijn, vond ik als kind al prachtig! Je vindt ons ieder jaar op de Wadden!

  7. Oooh Heerlijk deze CRANBERRYSAUS RECEPT MET CITROEN, SINAASAPPEL & CHARDONNAY hmmmm dat wordt heerlijk smullen 😋👌 een doos cranberry is zeer welkom 😍😍😍

  8. Oehlala! Wij zijn nu op Terschelling en genieten van alle lekkernijen ( to go ) met de allerbijzonderste besjes die er wat ons betreft zijn. Hoe fijn zou het zijn het Terschellinger gevoel thuis nog even vast te houden 😍 en samen te bakken en koken, dan starten we met dit recept … het water loopt al in de mond.

  9. 18 jaar geleden zijn we een midweek op Terschelling geweest en hebben we een rondleiding gehad en geproefd van de heerlijke cranberry’s. Lijkt me heerlijk om weer eens wat mee te gaan koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte