Lemon Spare Ribs met mango komkommersalade
Lemon spare ribs
Lemon spare ribs

Lemon Spare Ribs met mango komkommersalade

Barbecuen in de herfst en winter? Ja juist! 100% comfortfood? Maak dan deze lemon spare ribs om je vingers bij af te likken! Ideaal om te maken op de BBQ, Grill of zelfs in je oven! 

Lemon spare ribs

Deze sappige, sticky en zoet-zure-pittige spare ribs zijn mijn nieuwe favoriet! De marinade zorgt ervoor dat alle smaken samen komen bij het karameliseren en roosteren van de  BBQ ribbetjes. De fris-zoet-zure mango komkommersalade past perfect bij de diepe smaak van de spare ribs. Belangrijk onderdeel bij dit soort recepten is dat je een kerntemperatuurmeter gebruikt zodat het vlees niet uitdroogt maar perfect getimed wordt en lekker sappig blijft! 

Thermapen Nederland meten = weten

De producten van Thermapen zijn stuk voor stuk een onmisbare tool in jouw keuken én buitenkeuken. Wist je dat The Lemon Kitchen en Thermapen samen een lemon limited edition hebben ontwikkeld? Je vind hierop de geïllustreerde citroentjes herkenbaar van de boeken.

5/5

Tools die ik gebruik:

Citruspers
Illustratie thermapen door Jadis Schreuder geïllustreerd
Thermapen

Lemon Spare Ribs met mango komkommersalade

Gang hoofderecht
Keuken Amerikaans, Aziatische keuken
Trefwoord aardappel groenten vlees, barbecue recepten, BBQ recepten, grillen of bbq, komkommer recepten, mango, ribs, rundvlees, slow food, spareribs, spicy
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 3 uur
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • BBQ of Grill of oven
  • nijptang
  • Handrasp
  • citruspers of met de hand
  • staafmixer of vijzel
INGREDIËNTEN
  • 3 kg Spare ribs slager
  • 3 el Char Siu saus Lee Kum Kee
  • 1 el Grove zwarte of witte peper
  • 1 el Krokante knoflook en/of gefrituurde uitjes
  • 1 st Biologische citroen sap & rasp
  • Optioneel 1 sinaasappel sap & rasp

Sambal

  • 3 st Rode pepers
  • 1 el citroensap
  • 1 st knoflookteen
  • 1 tl zout
  • 1 el Honing of suiker

Side salad

  • 1 el Sesamzaadjes
  • 4 st Snackkomkommers
  • 1 st Mango
  • snuf zout
BEREIDING
  • Maak de mariande:
    Gebruik een staafmixer of een vijzel om de sambal te maken. Meng de 3 pepers (zonder zaadlijsten als je het minder pittig wilt) met 1 tl zout, honing (of suiker), knoflookteen en citroensap.
    Meng 3 el Char Siu Saus met 3 el Oestersaus. Doe er sap en rasp van 1 citroen bij met de helft van de sambal. Roer en lak de ribs rijkelijk met een kwastje in met de marinade. Strooi de zwarte grove peper over.
  • Grill ze eerst aan alle kanten op hoge temperatuur en als het vlees geroosterd is leg je het op een minder hete plek op de BBQ. Lak ondertussen met een kwastje een paar keer de ribs met de marinade (als je die nog over hebt).
  • Meet de kerntemperatuur met de Thermapen en als het vlees ongeveer 85-90 graden bereikt heeft haal ze na ongeveer 1 uur van de grill. Strooi over de ribs gebakken knoflook of gefrituurde uitjes. Meng 3 fijngehakte rode pepers (verwijder de zaadlijsten) met verse knoflook met geroosterde sesamzaadjes roer door en dip het vlees hierin. Tip: doe dit met een vijzel of met een staafmixer.
  • Lekker met een mango komkommer salade! Smakelijk.

BBQ vlees recepten

Barbecuen kan wat mij betreft eigenlijk elke dag van het jaar! Of het nou hartje zomer is of een natte herfst of hele koude winter. Het is altijd lekker om een stukje vis, vlees of groente op de BBQ te bereiden. 

Deze lemon spare ribs zijn gruwelijk lekker! Dit komt niet alleen doordat ze van de BBQ komen, heerlijk zijn gemarineerd, maar vooral omdat de kentemperatuur is gemeten. Hierdoor zorg je ervoor dat je vlees niet uitdroogt en lekker sappig blijft.

Ben je opzoek naar nog meer BBQ vlees recepten zoals deze lemon spare ribs? Maak dan bijvoorbeeld eens:

Liever een perfect gegild stukje vis?

Maak dan perfect rosé gegaarde zalm van de BBQ of uit de oven.

Heb je een van deze recepten gemaakt? Laat het dan ons weten! 

spare ribs met citroen en Thermapen
Samenwerking met Thermapen Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte