+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Couscous met pompoen uit de oven, frisse citroen en romige geitenkaas is echt een feestje! Ekoplaza heeft een primeur te pakken, ze verkopen nu een paar verschillende couscous varianten die net even anders zijn dan je gewend bent. Wat mij betreft nog lekkerder én voedzamer. Zo was ik laatst op het hoofdkantoor om de samenwerking voor volgend jaar en het kookboek te bespreken, na afloop kreeg ik deze varianten mee naar huis om er zelf mee aan de slag te gaan. Zie hieronder mijn kikkererwten Couscous met pompoen, citroen & geitenkaas recept! 

Nieuwe Couscous varianten van Ekoplaza

Een primeur van Your Organic Nature: couscous, maar dan lekkerder & voedzamer. Deze couscous-varianten worden namelijk gemaakt van peulvruchten of boekweit. Dus graanvrij en drie van de vier zijn bijzonder rijk aan eiwitten en vezels. Door de korte bereidingstijd (maar 5 minuten!!) zet je binnen een mum van tijd een smaakvolle en voedzame maaltijd op tafel. Met deze introductie speelt Your Organic Nature in op de stijgende vraag naar producten op alternatieve basis voor alledaags gebruik. Deze varianten zijn ook geschikt als je een gluten allergie of – intolerantie hebt! Cous coup wordt vooral in de Marokkaanse keuken gegeten en daarom heb ik iets leuks! Samen met Ekoplaza mag ik iemand heel blij maken, om in januari gratis mee te mogen doen met een Marrokaanse kookworkshop!

Welke soorten couscous zijn er allemaal?

  • kikkererwten couscous
  • boekweit couscous
  • rode linzen couscous
  • spliterwten couscous

Maak kans op dit pakket als je onder dit recept laat weten waarom je dit wilt winnen!

  • couscous winactie Ekoplaza en the lemon kitchen

    couscous winactie Ekoplaza en the lemon kitchen

Print

Couscous met pompoen, citroen & geitenkaas

couscous salade met pompoen en geitenkaas

voor 2-3 personen

  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 30 minuten
Scale

Ingredients

  • 200 gram kikkererwten couscous * of een andere variant
  • 1/2 fles pompoen
  • 1 biologische citroen
  • 3 eetlepels zachte geitenkaas *President is aan te raden
  • Verse kruiden zoals bieslook en eventueel wat munt
  • 2 el extra vergine olijfolie

Benodigdheden

  • oven
  • kom

Instructions

  1. Kook als eerste de couscous zoals op de verpakking staat en voeg 2 eetlepels citroensap toe, liever te weinig water dan te veel toevoegen. Het is lekker als de couscous nog korrelig blijft en niet te plakkerig wordt. 
  2. Snijd vervolgens de flespompoen in dunne plakken van een halve centimeter en smeer ze in met wat olijfolie, peper en zout. Zet ze voor 20 minuten in de oven om te garen en een lekkere grill smaak te krijgen.
  3. Meng nu de gare couscous met de olijfolie, geitenkaas, verse dille, zest van 1 citroen. Serveer daarna de salade in een mooie schaal en versier als laatste er nog wat verse kruiden overheen.

Serveertip: lekker als maaltijd salade of als een salade bij het hoofdgerecht.

Keywords: couscous salade, gezonde salade, makkelijke salade, salade met pompoen, herfst gerecht, recept met couscous, kikkererwten couscous

couscous salade met pompoen en geitenkaas 'the lemon kitchen

ekoplaza geitenkaas couscous

WIN // Your Organic Nature workshop 

Op zondag 19 januari organiseert Your Organic Nature de kookworkshop ‘tajine koken’ bij De Tagine in Giessenburg. Op deze bijzonder locatie wordt de leukste Marokkaanse kookworkshop van Nederland gegeven. 

Zo maak je kans!

  1. Koop één van de 4 nieuwe couscous varianten bij Ekoplaza van Your Organic Nature.
  2. Maak je lekkerste recept (keep it simple & gezond) vergeet niet een vleugje citroen.
  3. Deel receptfoto (incl. verpakking) + bereiding op Instagram.
  4. Gebruik #nieuwecouscous #yourorganicnature

Op dinsdag 24 december worden de winnaars door Your Organic Nature benaderd. 

Vegetarische recepten

Willen jullie meer vegetarische inspiratie met couscous? Maak dan eens couscous salade met pesto, granaatappel, feta en citroen.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

# In samenwerking met Ekoplaza

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Couscous met pompoen, citroen & geitenkaas
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This