Couscous met pompoen uit de oven, frisse citroen en romige geitenkaas is echt een feestje! Ekoplaza heeft een primeur te pakken, ze verkopen nu een paar verschillende couscous varianten die net even anders zijn dan je gewend bent. Wat mij betreft nog lekkerder én voedzamer. Zo was ik laatst op het hoofdkantoor om de samenwerking voor volgend jaar en het kookboek te bespreken, na afloop kreeg ik deze varianten mee naar huis om er zelf mee aan de slag te gaan. Zie hieronder mijn kikkererwten Couscous met pompoen, citroen & geitenkaas recept! 

Nieuwe Couscous varianten van Ekoplaza

Een primeur van Your Organic Nature: couscous, maar dan lekkerder & voedzamer. Deze couscous-varianten worden namelijk gemaakt van peulvruchten of boekweit. Dus graanvrij en drie van de vier zijn bijzonder rijk aan eiwitten en vezels. Door de korte bereidingstijd (maar 5 minuten!!) zet je binnen een mum van tijd een smaakvolle en voedzame maaltijd op tafel. Met deze introductie speelt Your Organic Nature in op de stijgende vraag naar producten op alternatieve basis voor alledaags gebruik. Deze varianten zijn ook geschikt als je een gluten allergie of – intolerantie hebt! Cous coup wordt vooral in de Marokkaanse keuken gegeten en daarom heb ik iets leuks! Samen met Ekoplaza mag ik iemand heel blij maken, om in januari gratis mee te mogen doen met een Marrokaanse kookworkshop!

Welke soorten couscous zijn er allemaal?

 • kikkererwten couscous
 • boekweit couscous
 • rode linzen couscous
 • spliterwten couscous

Maak kans op dit pakket als je onder dit recept laat weten waarom je dit wilt winnen!

 • couscous winactie Ekoplaza en the lemon kitchen

  couscous winactie Ekoplaza en the lemon kitchen

[tasty-recipe id=”20792″]

couscous salade met pompoen en geitenkaas 'the lemon kitchen

ekoplaza geitenkaas couscous

WIN // Your Organic Nature workshop 

Op zondag 19 januari organiseert Your Organic Nature de kookworkshop ‘tajine koken’ bij De Tagine in Giessenburg. Op deze bijzonder locatie wordt de leukste Marokkaanse kookworkshop van Nederland gegeven. 

Zo maak je kans!

 1. Koop één van de 4 nieuwe couscous varianten bij Ekoplaza van Your Organic Nature.
 2. Maak je lekkerste recept (keep it simple & gezond) vergeet niet een vleugje citroen.
 3. Deel receptfoto (incl. verpakking) + bereiding op Instagram.
 4. Gebruik #nieuwecouscous #yourorganicnature

Op dinsdag 24 december worden de winnaars door Your Organic Nature benaderd. 

Vegetarische recepten

Willen jullie meer vegetarische inspiratie met couscous? Maak dan eens couscous salade met pesto, granaatappel, feta en citroen.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

# In samenwerking met Ekoplaza