Geitenkaas salade met groene peper, frisé, noten en citroendressing
Deze geitenkaas salade heeft alles wat je er in wilt hebben. Zoet, zuur, bitter, zout met structuren. Lekker met frisé salade, groene pepertjes, geroosterde noten en een frisse citroen dressing.
Gang salades & bijgerecht
Keuken Frans
Trefwoord gerechten met citroen, gerechten met citroen recepten met citroen, gezonde recepten, gezonde salade, Italiaanse lunch, spianata romana, avocado toast, toast met avocado, recepten met citroen, gezonde recepten, makkelijke recepten, salade met geitenkaas, vegetariche recepten
6-8stuksgroene pepers te vinden bij je groentenboer of Turkse supermarkt
verse bieslook
1stukgeitenkaas kaasboer of sommige supermarkten
1 handjegemengde noten en/of walnoten
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de groene pepertjes op 1 na in een ovenschaal en druppel er wat olijfolie overheen, meng even en rooster 15 minuten in de oven.
Snijd 1 groen pepertje in mooie dunne plakjes en houd apart.
Maak nu de dressing door de ½ citroen uit persen, doe hier 3 eetlepels van de Soof limonade bij en 1 eetlepel olijfolie (de lekkerste die je in huis hebt). Meng even en breng op smaak met wat peper en zout. Pak de frisé sla en snijd in wat kleinere stukjes en meng met de dressing en de dun gesneden groene peper.
Als de groene pepertjes 10 minuten in de oven staan zet je ook de geitenkaas ernaast met de noten er op. Laat nog ongeveer 5 minuten even warm worden en haal dan alles uit de oven.
Pak een salade schaal en verdeel hier de frisé salade met de gegrilde groene pepertjes over. Leg in het midden de verwarmde geitenkaas met noten. Hak nog wat bieslook fijn en strooi over de salade. Zet voor de liefhebber er nog wat extra citroendressing bij.
Pak een handrasp of zesteur om als laatste nog wat citroenzeste over de salade te verdelen.