Gegrilde bietensalade, burrata, bramen, avocado, sherrystroop & croutons
bietensalade met burrata, avocado, sherrystroop

Gegrilde bietensalade, burrata, bramen, avocado, sherrystroop & croutons

Deze verrassende Italiaanse gegrilde bietensalade met burrata en bramen is onder randere geïnspireerd op een smaakcombinatie dat ik laatst op heb bij reizend pop-up restaurant De Maaltuin. De Italiaanse keuken is door haar eenvoud vooral bijzonder, je kiest de beste producten en je hebt in een handomdraai een lekkere maaltijd! Het aardse van de bieten is erg lekker als je ze even grillt en vervolgens lakt met de sherrystroop van Ernesto. De nieuwste smaak van de Ernesto portstropen. Té lekker!

Gegrilde bietensalade 

Het aardse van de bietjes past perfect bij het fris-romige van de burrata en de avocado, frisse van de citroen en bramen, krokante van de croutons. Een heerlijke en gezonde nazomer salade. Als je geen bramen kan vinden kan ik je ook bijvoorbeeld frambozen aanraden. 

Vegetarische salade

Het zoete van deze sherrystroop past zo fijn bij deze vegetarische gegrilde bietensalade met burrata, bramen, avocado en sherrystroop. De croutons maken het he-le-maal af! Je maakt deze bietensalade in een handomdraai en het is écht waanzinnig lekker. 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers

Gegrilde bieten salade met burrata, bramen, croutons & avocado

Gang salades & bijgerecht
Keuken Italiaans, Nederlands
Trefwoord avocado, bieten, burrata, croutons, gezonde salade, salade
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Auteur jadis
TOOLS
  • Kwastje
  • oven
  • (hand) Rasp
INGREDIËNTEN
  • 4 el Sherrystroop Portstroop
  • 500 g Rode bieten gekookt biologisch
  • 1 st avocado biologisch
  • 1 st burrata bol
  • st biologische citroen
  • st stokbrood
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • snuf salt flakes & grove zwarte peper maldon zout
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor 190 graden.
  • Snijd het stokbrood in dunne plakken en smeer in met olijfolie. Rooster het brood in ongeveer 8-10 minuten goudbruin en krokant in de oven. Haal de crostini's uit de oven en breek in kleine stukjes.
  • Snijd de bietjes door vieren en smeer ze in met wat olijfolie. Rooster de bietjes een paar minuten op de grill totdat ze grill strepen krijgen en lak met een kwastje de bieten in.
  • Doe het avocado vruchtvlees in een hoge maatbeker en doe daar sap van een 1/2 citroen bij en een snuf salt flakes en peper. Mix even met een staafmixer of in een vijzel totdat je een gladde spread krijgt.
  • Verdeel de gegrilde bietjes over de twee borden. Pluk de burrata in stukjes en verdeel over de bietjes met de croutons, druppel de avocado spread als een soort dressing over de salade. Rasp de citroen over de salade en strooi er nog wat salt flakes, zwarte peper en verse basilicum overeen.
    Druppel als laatste nog wat van deze verslavend lekkere sherrystroop én eventueel je lekkerste olijfolie over de salade.

Recepten met port & sherrystroop

Met de port & sherrystropen van Ernesto Portstropen kan je oneindig variëren. Zowel bij zoete als hartige gerechten kan ik je ze aanraden. Inmiddels staat mijn website vol met de lekkerste zoete en hartige recepten met deze stropen. Ben je opzoek naar meer inspiratie zoals deze gegrilde bietensalade?

 

Zoete en hartige stroop recepten 

Maak dan bijvoorbeeld eens:

 

 

bietensalade met burrata, avocado, sherrystroop
Samenwerking met Ernesto Portstropen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte