Salade met zalm en Kikkoman dressing

Salade met zalm en Kikkoman dressing

Mijn liefde voor verse sushi is groots! Het is dan ook heerlijk om de sushi te dippen in Kikkoman. Even serieus, hoe lekker is Kikkoman!?
Vanuit deze gedachte heb ik een Salade met zalm en Kikkomandressing bedacht. Zonder koolhydraten toch een lekker en gezonde maaltijd!
De smaak is mooi in balans met het vettige van de zalm, umami van de Kikkoman, pittige van de wasabi, frisse van de limoen en het zoete van de honingtomaatjes!


Salade met zalm

Deze salade met zalm en Kikkoman dressing is súper makkelijk om te maken en echt een aanrader als je een gevarieerde salade op tafel wil zetten. Naast zalm is de rest van de salade ook nog eens gezond.


Salade recepten met citroen

Ben je ook verliefd geworden op deze dressing? Besprenkel nog wat extra over de salade!
Geniet van de frisse salade met Kikkomandressing en wilde zalm!

Gek op de Aziatische salades?
Maak dan eens de Vietnamese boedelsalade met garnalen.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
salade met zalm en kikkomandressing

Salade met zalm en Kikkomandressing

Gang Hoofdgerecht of lunch
Keuken aziatisch, Japans
Trefwoord citroen recepten, gerechten met zalm, gezonde recepten, makkelijke recepten, zalm recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • 2 mooie borden
  • Kaasschaaf
  • Anti aanbak pan
  • citruspers
INGREDIËNTEN
  • 2 zalm filets (te koop bij de visboer)
  • 1/3 flesje Kikkoman *of andere sojasaus
  • 2 theelepeltjes wasabi of verse Wasabi als je die kan vinden
  • 1 rijpe avocado
  • 200 gr honing tomaatjes cherrytomaatjes kunnen ook
  • 20 gr lamsoren te koop bij de visboer
  • 1 el verse gember geraspt
  • 1 limoen biologisch omdat je de schil gebruikt
  • 1 el olijfolie
  • Snuf saltflakes
BEREIDING
  • Zet eerst je de pan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe in de pan. Als de pan heet is leg je de zalm met de kant van de huid in de pan en laat de huid ongeveer binnen 3 minuten knapperig worden en draai dan voorzichtig om in de pan om te garen. Zet het vuur nu zacht.
  • Meng de Kikkoman met het sap + zest van een limoen, geraspte gember, snufje saltflakes en verse peper.
  • Vervolgens pel je de rijpe avocado en ga voorzichtig met de kaasschaaf langs de avocado (zo krijg je avocado krullen). Snijd de honing tomaatjes door midden en verdeel met de lamsoren over twee borden. Besprenkel de Kikkomandressing over de salade.
  • Perfecte garing is belangrijk! Gebruik hiervoor een thermometer (kerntemperatuur is 50 graden)
  • Wanneer de wilde zalm een mooie garing heeft gekregen (rosé vind ik 't lekkerste). Leg je de wilde zalm op de salade en verdeel er nog wat saltflakes over en wat verse peper, en verdeel als laatste een paar toefjes wasabi (hoeveelheid naar smaak) op de borden.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

12 reacties

  1. kikko man dressing ken ik niet: een heel goede reden om het eens uit te proberen! Gaan we binnenkort eens doen. Ik ben een groot tegenstander van eten zonder koolydraten. Dus ik ga er rijst bij eten , of misschien is een graan lekkerder. Dat gaat afhangen van die mysterieuze saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte