11 Comments

Ongeveer een jaar geleden gingen we in Utrecht lunchen bij een heel klein zaakje genaamd Kimmade Streetfood. We waren nieuwsgierig en zagen dat er vaker een rij stond. Dat voor een klein zaakje met maar 4 tafeltjes en geen toilet. Dan moet het wel lekker zijn toch?! Hier begon mijn passie voor de Vietnamese keuken. Lichte maaltijden die perfect in balans zijn door de zure, pittige, frisse en hartige smaken. Het bracht mij op een idee om zelf een Vietnamese noedelsalade met garnalen te maken.

Vietnamese noedelsalade met garnalen

Ingrediënten (2 personen):
– 1 pak rijstnoedels
– 1 bakje 150 gram (gekookte) garnalen
– geraspte (rauwe) wortel
– geraspte (rauwe) biet
– 1/4 bosje verse koriander
– 1/4 bosje verse munt
– 1/2 komkommer (reepjes)
– 1/2 rode peper (dunne ringetjes)
– Hoisinsaus*

Dressing:
– 1 eetlepel kokosbloesem suiker
– 2 eetlepels rijstazijn
– 1 citroen of limoen

Benodigdheden:
– Handrasp
– twee mooie kommen
– 2 paar stokjes

Bereidingswijze:

1. Kook de rijstnoedels volgens recept beetgaar (achter op de verpakking).
2. Snijd de groentes in blokjes/reepjes en de rode peper in dunne ringen.
3. Meng de citroensap met de rijstazijn en kokosbloesem suiker. Rasp de citroenschil over de groente.
4. Mix alle groente met de dressing, pluk de koriander en munt blaadjes en meng samen met de salade.
5. Giet de rijstnoedels af en meng met de rest van de salade. Leg de garnalen op de salade en besprenkel de Hoisinsaus naar smaak over de salade.

Houd je niet van koriander of munt? Geen probleem deze kan je ook weg laten en vervangen met Thaise basilicum of bieslook. Zo krijgt je gerecht toch weer wat meer smaak!

*Hoisinsaus is een zoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, (veel) knoflook, rode pepers en suiker. Wordt veel in de Chinese en Vietnamese keuken gebruikt om vlees, vis en soep (pho) op smaak te brengen. Hoi Sin betekend zeedieren in het Kantonees.

Print Friendly, PDF & Email
on 15 september 2017

Wat een heerlijk recept! Die noteer ik voor dit weekend!

on 19 februari 2018

Dit ziet er echt verrukkelijk uit! Ik ga dit gerecht zeker proberen! 🙂

on 19 februari 2018

Oehh Ik ben gek op noedels. Kan je kokosbloesem suiker gewoon in de supermarkt kopen? Die foto’s op de website van kimmade zien er ook goed uit, zoveel lekkers.

on 19 februari 2018

Nooit bij nagedacht maar noedels in een koud gerecht zijn vast ook erg lekker

on 20 februari 2018

Heerlijk! Vind garnalen echt heel lekker, dus dit ga ik misschien eens maken 🙂

on 20 februari 2018

Oeh ik ben dol op dit soort recepten, dit ga ik eens proberen 🙂

on 20 februari 2018

Ziet er heel lekker uit! mmmm!

on 20 februari 2018

Ik ben gek op noedels en garnalen! Absoluut proberen dus! 😌

on 21 februari 2018

Mmm… dat ziet er echt overheerlijk uit.

on 14 april 2018

Hmmmm… ziet er heerlijk uit!

One Trackback:

[…] Geniet van de frisse salade met Kikkomandressing en wilde zalm! Gek op de Aziatische salades? Maak dan eens de Vietnamese boedelsalade met garnalen. […]

Write a comment:

*

Your email address will not be published.