Vietnamese noedelsalade met garnalen

Vietnamese noedelsalade met garnalen

Ongeveer een jaar geleden gingen we in Utrecht lunchen bij een heel klein zaakje genaamd Kimmade Streetfood. We waren nieuwsgierig en zagen dat er vaker een rij stond. Dat voor een klein zaakje met maar 4 tafeltjes en geen toilet. Dan moet het wel lekker zijn toch?! Hier begon mijn passie voor de Vietnamese keuken. Lichte maaltijden die perfect in balans zijn door de zure, pittige, frisse en hartige smaken. Het bracht mij op een idee om zelf een Vietnamese noedelsalade met garnalen te maken.
5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
Vietnamese boedelsalade met garnalen en hoisin

Vietnamese noedelsalade met garnalen

Gang Hoofdgerecht of lunch
Keuken Aziatische keuken, Vietnamees
Trefwoord aziatisch, citroen recepten, gezonde recepten, maaltijdsalade, nazomer recepten, snelle en makkelijke recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • twee mooie kommen
  • 2 paar stokjes of normaal bestek
  • citruspers
INGREDIËNTEN
  • 1 pak rijstnoedels
  • 150 g gekookte garnalen
  • geraspte rauwe wortel rauwe wortel
  • geraspte rauwe biet rauwe biet
  • 1/4 bosje verse koriander
  • 1/4 bosje verse munt
  • 1/2 komkommer reepjes
  • 1/2 rode peper dunne ringetjes

Hoisinsaus* dressing

  • 1 el eetlepel kokosbloesem suiker
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • sap van citroen of limoen
BEREIDING
  • Kook eerst de rijstnoedels volgens recept beetgaar (achter op de verpakking).
  • Snijd de groentes in blokjes/reepjes en de rode peper in dunne ringen.
  • Meng het citroen of limoensap met de rijstazijn en kokosbloesem suiker. Rasp de citroenschil over de salade.
  • Mix alle groente met de dressing, pluk de koriander en munt blaadjes en meng samen met de salade.
  • Giet als laatste de rijstnoedels af en meng met de rest van de salade. Leg de garnalen op de salade en besprenkel de Hoisinsaus naar smaak over de salade.
    Houd je niet van koriander of munt? Geen probleem deze kan je ook weg laten en vervangen met Thaise basilicum of bieslook. Zo krijgt je gerecht toch weer wat meer smaak!
*Hoisinsaus is een zoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, (veel) knoflook, rode pepers en suiker. Wordt veel in de Chinese en Vietnamese keuken gebruikt om vlees, vis en soep (pho) op smaak te brengen. Hoi Sin betekend zeedieren in het Kantonees.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

10 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept