2theelepeltjes wasabiof verse Wasabi als je die kan vinden
1rijpe avocado
200grhoning tomaatjescherrytomaatjes kunnen ook
20grlamsorente koop bij de visboer
1elverse gembergeraspt
1limoenbiologisch omdat je de schil gebruikt
1elolijfolie
Snuf saltflakes
Instructies
Zet eerst je de pan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe in de pan. Als de pan heet is leg je de zalm met de kant van de huid in de pan en laat de huid ongeveer binnen 3 minuten knapperig worden en draai dan voorzichtig om in de pan om te garen. Zet het vuur nu zacht.
Meng de Kikkoman met het sap + zest van een limoen, geraspte gember, snufje saltflakes en verse peper.
Vervolgens pel je de rijpe avocado en ga voorzichtig met de kaasschaaf langs de avocado (zo krijg je avocado krullen). Snijd de honing tomaatjes door midden en verdeel met de lamsoren over twee borden. Besprenkel de Kikkomandressing over de salade.
Perfecte garing is belangrijk! Gebruik hiervoor een thermometer (kerntemperatuur is 50 graden)
Wanneer de wilde zalm een mooie garing heeft gekregen (rosé vind ik 't lekkerste). Leg je de wilde zalm op de salade en verdeel er nog wat saltflakes over en wat verse peper, en verdeel als laatste een paar toefjes wasabi (hoeveelheid naar smaak) op de borden.