Heerlijk! Het is weer tijd voor asperges en ik heb afgelopen weken verschillende variaties gemaakt. Dat deel ik binnenkort met jullie op de website. Deze asperge salade maakte ik toen ik nog wat warme zalm uit de oven over had. En zoals jullie vast al gemerkt hebben, gooi ik nauwelijks iets weg! Deze asperge salade met warme zalm heb ik op smaak gebracht met de ‘pittige’ variant van Herbamare Kruidenzout. Mijn favoriete kruidenzout vanaf kleins af aan. Naast bio citroen is het niet meer weg te denken uit mijn keuken.
De asperges schieten uit de grond en ik eet ze het liefst dagelijks. Groen (klein of groot) en het witte goud. Heerlijk! De variaties zijn trouwens ook oneindig. Deze asperge salade heeft een lekker Aziatisch tintje!
Wist je dat asperges vol zitten met voedingsstoffen? Zo bevatten ze veel vitamine K, C, B1, B2, E en foliumzuur (vitamine B11). Dus eigenlijk zijn asperges gezond voor je hele lijf! Zie hieronder het groene asperge salade recept.
Ben je opzoek naar nog meer groene asperge inspiratie? Maak bijvoorbeeld eens risotto met groene asperges en gamba’s of bijvoorbeeld gegrilde Asperges met gember en citroen.
#samenwerking met Herbamare Kruidenzout
4 reacties
Heerlijk, fris, licht en supergemakkelijk te maken volgens de dochter met 2 linker (kook)handen!
yes weer een lekker recept erbij!