krokante wraps met zalm, bietjes en avocado

krokante wraps met zalm, bietjes en avocado

Vrolijk en verrassend recept met kleurrijke herfst bietjes. Je ziet ze rond deze tijd in allerlei kleuren, en ze passen heerlijk bij zalm, citroen en de avocado. Hierbij heb ik een lekker en gezond lunch recept gemaakt.  Ik ben gek op krokante hapjes zoals deze! Je kan het als lunch, maar ook als snack eten. Zoals jullie vast al gemekt hebben ben ik helemaal weg van de combinatie tussen zalm, avocado & citroen. Wil je meer inspiratie? Klik dan hier. Zie hieronder krokante wraps met zalm, bietjes en avocado.


Wraps met zalm

Zalm is gezond, super lekker en heel erg voedzaam net zoals avocado. Daarom combineer ik deze twee dan ook graag in mijn maaltijd. Misschien denk je, wat een hoop calorieën maar het zijn gezonde vetten! Laat je in een reactie hieronder weten als je deze krokante wraps met zalm gaat maken?

5/5

Tools die ik gebruik

Dunschiller illustratie
TOOL
Dunschiller
wraps met zalm, avocado en bietjes

krokante wraps met zalm, bietjes en avocado

Keuken Mexicaans
Trefwoord avocado recepten, gezonde recepten, makkelijke recepten, zalm recepten
Totale tijd 40 minuten
Porties 3 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • oven
  • staafmixer
  • kaasschaaf of mandoline
INGREDIËNTEN
  • ½ bio citroen
  • 3 kleine gekleurde bietjes (rood, roze en/of oranje)
  • 3 kleine wraps
  • 200 gram verse zalm zonder vel
  • 1 rijpe avocado
  • 3 eetlepels geitenyoghurt of normale yoghurt
BEREIDING
  • Als eerste verwarm je de oven voor op 160 graden hete lucht. Leg de zalm in een ovenschaal en druppel er sap van een ½ citroen over en wat olijfolie. Zet voor 15-20 minuten in de oven, zo krijgt de zalm een perfecte rosé garing.
  • Haal de zalm uit de oven en verwarm nu de oven voor op 200 graden en grill stand en maak van de wraps dunne en krokante pizza’s in 10 minuten. Je kan er ook voor kiezen ze even in de pan te leggen.
  • Meng het vruchtvlees van de avocado met de yoghurt, 1 eetlepel citroensap, snuf peper & zout en mix tot je een glad mengsel hebt gekregen.
  • Was de bietjes en snijd of schaaf ze met een mandoline/kaasschaaf in dunne plakjes.
  • Smeer nu de krokante wraps in met avocado, leg daarop de dun gesneden bietjes, pluk dan de zalm en verdeel eroverheen.
  • Versier er wat verse citroen zest overheen. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld nog wat frisse komkommersalade of tzatziki overheen te doen.

Zalm, avocado & citroen

Deze drie gezonde en superlekker ingrediënten zijn samen een gouden trio!
Wil je meer inspiratie? Maak dan eens
zalm tartaar met appel en avocadopuree of wrap met zalm, avocado & paprika!

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte