No bake citroen sinaasappel taart met portstroop

No bake citroen sinaasappel taart met portstroop

Het lekkerste no-bake taartje!

Eigenlijk had ik dit recept bedacht voor Moedersdag, maar ik denk dat Willem Alexander deze no bake citroen sinaasappel taart ook erg lekker op zijn verjaardag gaat vinden. Het is de allerlekkerste no bake taart dat ik ooit op heb. Magisch toch dat je kan ‘bakken’ zonder de oven te gebruiken. Easy dose it. Love it! Mocht je dus vandaag nog deze citroen sinaasappel taart met portstroop willen maken, dan kan dat prima! Je maakt het in een hand omdraai en je hoeft het alleen maar een paar uur te laten opstijven in de koelkast.

No bake citroen sinaasappeltaart

Je vraagt je misschien af, waarom zit er geen opstijfmiddel in zoals gelatine. Dit is niet nodig omdat er in citroensap pectine zit, dit is een natuurlijk opstijfmiddel waardoor je dus weinig nodig hebt om zo’n lekker taartje te maken! De Ernesto Portstroop zorgt ervoor dat deze no bake citroen sinaasappel taart nóg onweerstaanbaarder wordt. 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
no bake citroen sinaasappel taart met portstroop

No bake citroen-sinaasappel taart met portstroop

Gang taart, toetje
Keuken Amerikaans
Trefwoord biologische citroen, cheesecake ijs recepten, dessert, no bake, taart, toetje
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 10 minuten
Porties 10 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • 1 taartvorm 30 cm
  • 1 citruspers
  • 1 Handrasp
  • 1 Zesteur
  • keukenmachine of handmixer
  • bakpapier
  • Sauspan
  • vijzel of een afsluitbaar zakje
INGREDIËNTEN
  • 3-4 el Ernesto Portstropen
  • 3 st biologische citroenen sap & zeste
  • 2 st sinaasappels sap & zeste
  • 400 ml gecondenseerde melk (1 blikje)
  • 50 g pecannoten
  • 100 g roomboter of plantaardige boter biologisch
  • 350-400 g digestieve koekjes
  • 300 ml slagroom (nog niet opgeklopt) biologisch
BEREIDING
  • Rasp de citroen en de sinaasappels en zet apart. Pers de citrusvruchten uit en houd ook apart.
  • Gebruik een vijzel doe en afsluitbare zak om de koekjes fijn te malen. Doe ook de pecannoten erbij.
  • Smelt de roomboter in een pan en als dit gesmolten is roer je dit door de koekjes en pecannoten. Doe er 2 el Ernesto Portstroop bij, dan wordt het een krokante en 'sticky' bodem.
  • Leg een bakpapiertje in de taartvorm en doe hier de koekjes en pecannoten mix in en druk met een flesje of een grote lepel goed aanzodat er een opstaande rand ontstaat aan de zijkant. Je kan hiervoor ook je handen gebruiken om het te 'fine tunen'.
  • Klop ondertussen de slagroom op met de gecondenseerde melk. Schenk nu ook het sinaasappel en citroensap erbij met de helft van de citrusrasp (zeste). Als het na een paar minuten goed opgeklopt is. Schenk je het subtiel in de taartvorm. Gebruik een spatel om het mooi uit te smeren.
  • Strooi wat je nog over hebt van het citrusrasp over de taart. Zet de taart afgedekt met plasticfolie in de koelkast en laat minimaal 2-3 uur opstijven.
  • Haal de taart uit de vriezer en druppel de Ernesto Portstroop over de taart en serveer. Smakelijk!

Portstroop recepten

Ernesto Portstroop is stroop gemaakt van echte witte en rode wijn. Zij maken de portstroop zo dat hij voldoet aan de eisen van elke (thuis) kok. Dit doen zij door de kwaliteit van de portstroop op drie niveau’s hoog te houden:

Smaak: portstroop is op smaak gebracht met tijm, kaneel, citrusvruchten en diverse andere kruiden en specerijen.
Structuur: perfecte viscositeit (de dikte van de portstroop) bij 18 graden Celsius.
Optisch: door verfijnde techniek behoudt de portstroop de dieprode kleur en stroperige structuur.

Door de balans in deze drie elementen is  het product lekker voor bij hartig en zoete bereidingen! 

Recept inspiratie met portstropen

Deze goddelijke portstropen (meer dan 800 verkooppunten in Nederland) zijn met veel liefde, passie en geduld gemaakt zodat wij er van kunnen genieten. Je kan deze portstropen in en op allerlei gerechten serveren. Je zou snel denken aan kaas, wat ook zeker aan te raden is maar ook andere combinaties zoals deze no bake citroen sinaasappel taart met portstroop. Ben je opzoek naar nog meer inspiratie met deze witte en/of rode portstroop? 

Maak dan bijvoorbeeld eens:

no bake citroen sinaasappel taart met portstroop
Samenwerking met Ernesto Portstropen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte