Monchoutaart met aardbeien, portstroop en speculoos bodem

Monchoutaart met aardbeien, portstroop en speculoos bodem

Hemelse monchoutaart!

Je mag mij spreekwoordelijk echt wakker maken voor deze monchoutaart met aardbeien, portstroop en waanzinnig lekkere speculoos bodem. Natuurlijk zit er ook een vleugje citroen in, erg lekker door de monchou vulling. Je kan er trouwens ook voor kiezen om een andere topping op deze monchoutaart te leggen, bekijk vooral wanneer je er zin in hebt en welke citrusvruchten of fruit er in het seizoen zijn.

Monchoutaart met aardbei

Een goed en lekker recept heeft een lekkere smaakbalans van zoet, zuur/fris, romig en verschillende structuren. Dit recept heeft dit allemaal! De diepe smaak van de Ernesto Portstroop in én op deze taart is fantastisch lekker! Inmiddels zijn deze witte en rode portstropen bij meer dan 800 verkooppunten verkrijgbaar. Bekijk hieronder het hemelse monchoutaart recept!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
monchoutaart aardbei

Monchoutaart met aardbeien en portstroop

Gang taart, toetje, zoet
Keuken Frans, Italiaans
Trefwoord aardbei recepten, aardbeien, monchou taart, taart
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Porties 6 personen
TOOLS
  • taartvorm 22-24 cm
  • 1 bakpapiertje
  • kleine sauspan
  • garde
  • Vijzel
INGREDIËNTEN
  • 250 g Speculoos koeken of bastogne koeken
  • 100 g roomboter
  • 400 g monchou
  • 125 ml slagroom (verse slagroom) biologisch
  • 400 g verse aardbeien biologisch
  • 1 st biologische citroen
  • 6 el Ernesto Portstroop wit of rood
BEREIDING
  • Klop de slagroom op en meng met de monChou, rasp de citroen en knijp hem daarna uit. Doe de rasp en het sap bij de monChou-slagroom mix. Doe 2 el van de portstroop erbij en roer nog even door.
  • Pak de onderkant van de taartvorm en leg het bakpapiertje erop. Doe nu ook de bovenkant van de taartvorm er op en knip de zijkant van het bakpapiertje af. Maak de zijkant iets vet met boter of olijfolie en bedek ook de zijkant van de taartvorm met bakpapier.
  • Gebruik een vijzel of een afsluitbare zak om de koekjes fijn te krijgen. Smelt de roomboter en meng met de koekjes. Doe de gevijzelde koekjes met de roomboter erin en druk met een lepel goed aan zodat het hard wordt.
  • Schep nu het monChou mengsel erin en dek af. Zet minimaal 2 uur ik de koelkast om op te laten stijven.
  • Haal na een paar uur uit de koelkast en snijd de aardbeien doormidden en leg op de taart. Druppel de portstroop over de aardbeien en snijd aan.

portstropen

Als je eenmaal de Ernesto portstropen hebt geproefd raak je vast geïnspireerd om er de keuken mee in te duiken. Ik heb hieronder alvast een paar van mijn favoriete bereidingen erbij gezet. Misschien ben je wel opzoek naar zoiets lekkers als deze monchoutaart met aardbei, cinnamonrolls of een hartig recept?

 

portstroop
Samenwerking met Ernesto Portstropen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte