Lemonbars met biologische citroen

Lemonbars met biologische citroen

Crunchy én chewy lemonbars met biologische citroen is een Guilty pleasure. Heaven!! Let niet op de hoeveelheid suiker, maar probeer er vooral van te genieten. Het hoort er nou eenmaal bij, een ‘beetje’ suiker in je bak recepten. Ik ben geen zoetekauw, dus heb altijd een frisse tegenhanger nodig en het liefst ook nog een bepaalde crunchy of bite. Deze lemonbars zijn verslavend lekker en super easy peasy om te maken. Tip! Wil je dit recept maken maar heb je geen zin om alles af te wegen en te halen? Bestel dan deze bakbox bij Boter & Bloem.

Lemonbars

Dit is een recept wat eigenlijk niet mag ontbreken op deze ‘lemony fresh’ website. Ik heb het nu een paar keer gemaakt en heb eindelijk het juiste recept te pakken. Dus pak je bakspullen erbij, je citrustool en haal biologische citroenen en lees hieronder meer over dit onweerstaanbare lemonbars recept. 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Handrasp
Hand citroen pers type 2 illustratie
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
Zesteur
de lekkerste lemonbars met biologische citroen

Lemonbars met biologische citroen

Gang bakken, zoet
Keuken Amerikaans, Italiaans
Trefwoord bak recepten, citroen gerechten, citroen recepten, Zoete recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 8 personen
TOOLS
  • Handrasp
  • citruspers
  • Zesteur
  • oven
  • ovenschaal
  • bakpapier
  • kleine & grote kom
  • Mixer
INGREDIËNTEN

Koekbodem

  • 200 gram bloem
  • 70 gram suiker
  • 50 gram amandelmeel
  • 250 gram roomboter
  • 1 mespuntje zout
  • ½ stuk citroenzeste (rasp)

Citroenlaag

  • 4 stuks eieren
  • 2 stuks citroenen sap & zeste
  • 250 gram suiker
  • 25 gram bloem
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht stand). Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Doe de bloem en de amandelmeel in een kom en doe daarbij de suiker, citroenzeste, boter (in kleine stukjes)en mespuntje zout, meng dit met een mixer of met de hand tot een deeg. Kneed even goed door.
  • Pak een ovenschaal en leg hier het bakpapier in, doe nu het deeg in de ovenschaal en druk goed aan zodat je een mooie gelijke platte onderkant van de lemonbars te krijgen.
  • Zet nu de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de citroenlaag. Pak een kom en doe hier de suiker, bloem en 4 hele eieren in. Rasp de twee citroenen (alleen het gele gedeelte) en doe ook sap van 2 citroenen erbij, gebruik hiervoor een handpers als je die hebt. Roer het geheel en mix even kort. Laat even staat totdat je de koekbodem klaar is.
  • Na 20 minuten haal je de ovenschaal eruit en giet je het citroenmengsel eroverheen. Zet nog voor 20-5 minuten terug in de oven (ook op 180 graden).
  • Haal ze eruit een laat ze even afkoelen, snijd ze dan in grote gelijke plakken.
  • Geniet ervan! Lekker om naast je oliebollen op oudjaars dag te serveren.

Citroen recepten

Biologische citroen, een basis ingrediënt waar ik nooit op uitgekeken zal raken. Net zoals dat je niet uitgekeken raakt op peper, zout, olijfolie, roomboter en verse kruiden toch? Zeker omdat je met citrusvruchten kan variëren tussen het sap en de zeste. Ben jij nou ook helemaal weg van deze bijzondere vrucht en zoek je nog meer frisse recepten?

 

Maak dan bijvoorbeeld eens:

 

Biologische citroen

Wil je meer weten over deze bijzondere citrusvrucht? Bestel dan bijvoorbeeld mijn informatieve kookboek of lees op deze biologische citroen pagina verder.

 

lemonbars lekker om te maken

9 reacties

  1. Dit ziet er super lekker en lekker fris uit! Heb zin om er al aan te beginnen!! Heel erg leuk alternatief voor een reep of standaard koekjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte