Een super simpel en mega verslavend bak recept. Lemonbars met biologische citroen staat zo op tafel en is mega lekker.
Gang bakken, zoet
Keuken Amerikaans, Italiaans
Trefwoord bak recepten, citroen gerechten, citroen recepten, Zoete recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 50 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur
Servings 8personen
Equipment
Handrasp
citruspers
Zesteur
oven
ovenschaal
bakpapier
kleine & grote kom
Mixer
Ingrediënten
Koekbodem
200grambloem
70gram suiker
50gramamandelmeel
250gramroomboter
1mespuntjezout
½stukcitroenzeste (rasp)
Citroenlaag
4stukseieren
2stukscitroenensap & zeste
250gramsuiker
25grambloem
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht stand). Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Doe de bloem en de amandelmeel in een kom en doe daarbij de suiker, citroenzeste, boter (in kleine stukjes)en mespuntje zout, meng dit met een mixer of met de hand tot een deeg. Kneed even goed door.
Pak een ovenschaal en leg hier het bakpapier in, doe nu het deeg in de ovenschaal en druk goed aan zodat je een mooie gelijke platte onderkant van de lemonbars te krijgen.
Zet nu de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de citroenlaag. Pak een kom en doe hier de suiker, bloem en 4 hele eieren in. Rasp de twee citroenen (alleen het gele gedeelte) en doe ook sap van 2 citroenen erbij, gebruik hiervoor een handpers als je die hebt. Roer het geheel en mix even kort. Laat even staat totdat je de koekbodem klaar is.
Na 20 minuten haal je de ovenschaal eruit en giet je het citroenmengsel eroverheen. Zet nog voor 20-5 minuten terug in de oven (ook op 180 graden).
Haal ze eruit een laat ze even afkoelen, snijd ze dan in grote gelijke plakken.
Geniet ervan! Lekker om naast je oliebollen op oudjaars dag te serveren.