Biologische Citroen limonade maken
Op het moment dat ik limoncello maak en dat is de laatste paar maanden, zeker elke maand haha! Vraag ik mezelf weer af wat ik zal gaan maken met het restproduct. Naast het feit dat ik het sowieso heel leuk vindt om te maken, komt het ook goed te pas bij events, lezingen maar ook als je bezoek krijgt of als je het als cadeau wilt weggeven. Wat doe je met al dat vruchtvlees? Ik maak graag biologische citroen jam, maar momenteel heb ik al genoeg jam in huis staan. Daarom deel ik nu graag mijn citroen limonade recept met jullie. Makkelijk en superlekker.
Frisse limonade is het hele jaar lekker als afwisseling van een glas water en/of thee!
Citroen limonade
Het grappige is dat het woord ‘limonade‘ oorspronkelijk afgeleid is van ‘lemonade’ een drankje met citroen smaak. Citroen limonade is van oudsher een drankje met citroen, water en suiker. Dus dat ik dit recept nog niet eerder gedeeld heb is eigenlij keen schande!
Citroen recepten
Ben jij net zoals ik helemaal weg van de biologische citroen als fris-zure basis smaakmaker? Je kan er natuurlijk alle kanten mee op en dat vertel ik dan ook uitgebreid in mijn kookboek. Je kan er dus oneindig mee variëren net zoals zout. Maar dan wat gezonder! Maak dan bijvoorbeeld eens:
2 reacties
Hi, klopt het dat de siroop bruin wordt? Of doe ik iets verkeerd?
Super mooi en lekker receptje!