Biologische Citroen limonade maken

Biologische Citroen limonade maken

Op het moment dat ik limoncello maak en dat is de laatste paar maanden, zeker elke maand haha! Vraag ik mezelf weer af wat ik zal gaan maken met het restproduct. Naast het feit dat ik het sowieso heel leuk vindt om te maken, komt het ook goed te pas bij events, lezingen maar ook als je bezoek krijgt of als je het als cadeau wilt weggeven. Wat doe je met al dat vruchtvlees? Ik maak graag biologische citroen jam, maar momenteel heb ik al genoeg jam in huis staan. Daarom deel ik nu graag mijn citroen limonade recept met jullie. Makkelijk en superlekker.

Frisse limonade is het hele jaar lekker als afwisseling van een glas water en/of thee!

Citroen limonade

Het grappige is dat het woord ‘limonade‘ oorspronkelijk afgeleid is van ‘lemonade’ een drankje met citroen smaak. Citroen limonade is van oudsher een drankje met citroen, water en suiker. Dus dat ik dit recept nog niet eerder gedeeld heb is eigenlij keen schande!

 

Citroen recepten

Ben jij net zoals ik helemaal weg van de biologische citroen als fris-zure basis smaakmaker? Je kan er natuurlijk alle kanten mee op en dat vertel ik dan ook uitgebreid in mijn kookboek. Je kan er dus oneindig mee variëren net zoals zout. Maar dan wat gezonder! Maak dan bijvoorbeeld eens:

citroen limonade

Biologische citroen limonade maken

Gang jam
Keuken Italiaans
Trefwoord Drankjes, Zoete recepten
Totale tijd 1 uur
Auteur Jadis Schreuder
INGREDIËNTEN
 • Zeste rasp & sap van 6 biologische citroenen *Ekoplaza is aan te raden
 • 350 gram biologische kristal suikerJe kan er ook voor kiezen om een andere zoetstof te nemen bekijk op de verpakking hoeveel.
 • Nodig
 • handrasp
 • steelpannetje
 • potjes zoals Bonne Maman jam potten of weckpotten
BEREIDING
 • Rasp als eerste de citroenen en doe dit in de steelpan. *Heb je limoncello gemaakt? Kijk dan of je nog ergens wat citroenrasp vanaf kan halen en gebruik dit. 
 • Pers de citroenen uit met een handpers of prik gaatjes in de citroenen en pers ze uit. Zorg ervoor dat je de pitjes weggooit. Giet het citroensap bij de zeste.
 • Verwarm de steelpan en voeg hier het biologische kristal suiker bij. 
 • Blijf roeren totdat de suiker is opgelost en laat het wat indikken (water verdampen).
 • Laat even afkoelen en zeef dan voor de liefhebber nog de citroenzeste eruit. Ik vind een limonade met wat citroenzeste er in lekker, maar niet iedereen,
 • Giet de siroop in een gesteriliseerde (heet verhitte) pot.

CITROEN RECEPTEN

Ben jij net zoals ik helemaal weg van de biologische citroen als fris-zure basis smaakmaker? Je kan er natuurlijk alle kanten mee op en dat vertel ik dan ook uitgebreid in mijn kookboek. Je kan er dus oneindig mee variëren net zoals zout. Maar dan wat gezonder!

 

Maak dan bijvoorbeeld eens:

Biologische citroen limonade

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept
Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte