+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Mijn citroenen haal ik standaard bij EkoPlaza. Dan weet ik zeker dat ze biologisch zijn en van Sicilië komen.  Dit recept heb ik voor de Italiaanse website Ciao Tutti ontwikkeld en is zó lekker door de juiste ingrediënten dat ik graag op de markt zou willen brengen! Zie het biologische citroen jam recept hieronder!

Biologische citroen jam

Zoals je op de foto ziet zijn ze geel met een mooie licht groene tint. Begin dit jaar ben ik naar de citroenleverancier van Limoncello Fiorito & EkoPlaza geweest en als je deze eenmaal hebt geproefd, dan wil je geen andere meer! Onlangs maakte ik een Tulband met biologische citroen. 

Bereidingstijd: +/- 1,5 uur | Voor ongeveer 4 gevulde jampotten

Ingrediënten

 • 7 biologische citroenen (medium)te koop bij de EkoPlaza/Jumbo of de groenteboer
 • 500 gram tafelsuiker of rietsuiker
 • 500 gram geleisuiker (biologisch naar wens)
 • 300 ml water 

Benodigdheden

 • dunschiller of rasp
 • snijplank
 • koksmes
 • pan met dikke bodem
biologische citroen jam www.thelemonkitchen.nl

Biologische citroen jam – citroenzest schilletjes

biologische citroen jam

Biologische citroenzest fijngehakt

Bereidingswijze Biologische citroen jam

 1. Gebruik een dunschiller of rasp om de schil van alle citroenen af te halen. Zorg ervoor dat je een fijne dunschiller of rasp gebruikt en dat het witgedeelte (wat bitter is) er niet aan blijft zitten. Zie hiervoor de afbeelding.
 2. Pers 4 á 5 citroenen uit (je hebt in totaal 375 ml citroensap nodig). Verwijder het overige vruchtvlees en haal de witte vliesjes er zoveel mogelijk uit.
 3. Leg vervolgens de citroenschillen op een snijplank en hak ze zo klein en fijn mogelijk. Als je een rasp hebt gebruikt hoeft dit niet. Zie hiervoor de afbeelding. In totaal voeg je 100 gram citroenzest toe. 
 4. Breng vervolgens de zest (rasp van citroen) met het water, suiker, vruchtvlees en citroensap in grote pan langzaam, al roerend, aan de kook.
 5. Laat het mengsel pruttelen, totdat de jam de juiste dikte heeft bereikt. Door de biologische geleisuiker kan het zijn dat het wat langer duurt voordat het wat dikker wordt. Mocht je de jam te dik vinden worden, voeg dan steeds een klein beetje water toe en blijf roeren. 
 6. Als je de jam wat langer wilt bewaren kan je het beste de jam in weckpotjes of jampotten bewaren. Je kan ze het beste vullen met een trechter zodat je niet morst. Zorg ervoor dat de potten bijna tot aan de rand gevuld zijn.
 7. Heb je de jampotten/weckpotten gevuld, draai ze dan even omgekeerd op tafel en draai ze na 5 minuten weer om en laat ze afkoelen. 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Biologische citroen jam
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This