Mijn citroenen haal ik standaard bij EkoPlaza. Dan weet ik zeker dat ze biologisch zijn en van Sicilië komen. Dit recept heb ik voor de Italiaanse website Ciao Tutti gemaakt en is zó lekker door de juiste ingrediënten dat ik graag op de markt zou willen brengen! Zie het biologische citroen jam recept hieronder!
Zoals je op de foto ziet zijn ze geel met een mooie licht groene tint. Begin dit jaar ben ik naar de citroenleverancier van Limoncello Fiorito & EkoPlaza geweest en als je deze eenmaal hebt geproefd, dan wil je geen andere meer! Onlangs maakte ik een Tulband met biologische citroen.
Ben je van plan om te gaan borrelen? Dan is deze jam ook erg lekker op je borrelplank trouwens!
Heb je dit recept gemaakt? Wil je dan een review/reactie hieronder achterlaten? Alvast bedankt!
Je kan deze jam bij van alles serveren, het is zelfs lekker om bij een borrelplankje te serveren. Hier meer over in mijn informatieve kookboek met seizoensrecepten. Maar ook zeker op krokante wraps met geitenkaas en citroenjam en bijvoorbeeld op ontbijttaart met haver, kokos en citroen jam. Maar wees creatief en misschien kan jij ook nog een lekkere combinatie bedenken!
16 reacties
Als ik 10 grote biologische citroenen uitpers heb ik net aan voldoende sap. Er blijft dan geen vruchtvlees in de citroenen over en nu vraag ik me af wat te doen zonder dat met dit recept.
ik had hetzelfde. 5 citroenen gaven veel te weinig sap, en ik had ook geen 100 gram rasp, maar 57 gram. ik wist ook niet hoe verder te gaan. en waar moet dan nog vruchtvlees vandaan komen?!
Bij de ingrediënten staan 7 citroenen maar in de tekst kom ik alleen 4 á 5 tegen?
Dag Ingrid, in het begin staan de 7 citroenen beschreven. Benieuwd wat je ervan vindt.
Hoi Jadis,
Zoals ik het lees heb ik van 7 citroenen de rasp nodig en van 4 of 5 het sap, maar van hoeveel citroenen heb ik het vruchtvlees nodig? Daar wordt ik niet helemaal wijs uit
Hi Linda, dank voor je bericht. Je kan dus al het vruchtvlees dat je hebt hierbij gebruiken. Frisse groet Jadis
Ik heb net de limoncello gemaakt, maar heb nu 13 citroenen zonder schil over. Kan ik ook de jam maken van alleen het sap? Of zijn er nog andere ideeen met zoveel citroensap.
Hi Ingrid, Leuk!! in mijn kookboek vind je het citroenjam recept om te maken als je net de limoncello hebt gemaakt :)x
Wat klinkt dit ontzettend lekker zeg! Ik hou zelf niet zo van rode vruchten jam, dus ik denk dat ik deze maar eens een keer ga maken 🙂
Ilona Wielinga
Dit klinkt echt lekker! Ik ben zelf dol op citroen dus wil dit zeker een keer gaan proberen
Dit klinkt echt lekker! Ik ben zelf dol op citroen dus wil dit zeker een keer gaan proberen
Wat klinkt dit ontzettend lekker zeg! Ik hou zelf niet zo van rode vruchten jam, dus ik denk dat ik deze maar eens een keer ga maken 🙂
Leuke blog! Vooral je foto’s maken me vrolijk, zo licht !
Liefs E.
Het lijkt me vooral lekker fris ?