Limoncello uit The Lemon Kitchen Kookboek
Gang drank
Keuken Italiaans
Totale tijd 28 dagen dagen 25 minuten minuten
Porties 3 flessen
Auteur Jadis Schreuder
BEREIDING
- Spoel de citroenen af en schil ze met een dunschiller. Zorg ervoor dat je het geel schilt (de zeste) en zo min mogelijk wit meeneemt, want van het wit wordt de limoncello bitter.
- Van de overgebleven geschilde citroenen kun je bijvoorbeeld citroenjam maken. Doe alle citroenschillen in een weckpot en voeg hier 1 l alcohol aan toe.
- Sluit deze goed af en zet de pot 4 weken weg op een koele en donkere plek, bijvoorbeeld in een berging of kast. Schud minimaal drie keer per week de weckpot waardoor de etherische oliën van de citroenschillen beter in de alcohol kunnen trekken.
- 4 weken later..
- Zeef je de citroenschillen eruit, die dan helemaal hard zijn geworden en hun smaak en etherische oliën hebben afgestaan aan de alcohol. Vang het overgebleven alcoholsap op. Meng op een laag vuurtje het water met de suiker en laat deze oplossen. Laat afkoelen en giet dit voorzichtig bij het alcoholsap. (Tijd voor magie!)
- Roer door en verdeel dan de limoncello over glazen flessen die je goed kunt afsluiten en bewaar de limoncello in de vriezer.
- Tip: Door de circa 33% alcohol bevriest de limoncellolikeur niet. Serveer in een shot- of borrelglaasje.
68 reacties
Ik heb 70% alcohol mee uit Italië, lukt het daarmee ook ? Of is het dan gewoon minder straf/intens
Hoi Yvan,
Ja het zou kunnen, maar inderdaad minder intense citrusolie die je uit de schillen trekt met een hoger alcohol percentage. Wordt ook vast heel lekker! Zou wel 4 weken laten trekken en goed walsen. Laat je het weten?
Wat een toprecept! Voor de tweede keer gemaakt en het ruikt al heerlijk. (Moet nog even in de flessen en dan de vriezer in.) Laat die zomer maar komen!
kan het ook met gewoon water of moet het bronwater met prik zijn?
Vraagje,
Kan men de alcohol met citroenschil ook langer laten staan dan het tijdstip tussen de 10 en 20 dagen, heeft het te maken met de smaak of kan het gewoon, laat ons zeggen4 a 5 weken laten staan
Zeker 4 weken is perfect, 5 kan net!
Vraagje, wat als de citroenschillen 2 a 3 weken langer in de alcohol blijven staan dan oorspronkelijk aangegeven tussen 10 a 20 dagen?
Hi Carolina,
Persoonlijk zou ik mininaal 4 weken de schillen erin laten zitten en dagelijks of om de paar dagen even walsen.
Smakelijk!
De overheerlijke limoncello gemaakt, gelijk je boek besteld om van de rest de citroenjam te maken. Allebei een hit hier in huis, wat ontzettend lekker :). Jammer dat ik geen foto kan plaatsen :).
Begrijp ik goed dat er 300 gram citroenschil in moet? Bedankt alvast.
Hi Annemarie, ja ongeveer zijn dat 15 bio citroenen.Succes!
Hi Jadis, hoe lang kun je de limoncello bewaren? Ik wil dit gaan maken als bedankje voor onze bruiloftsgasten. Maar dat wil ik ruim op tijd kunnen doen. En moet het dan in de vriezer worden bewaard of kunnen de gasten dat naderhand ook thuis doen?
Groetjes, Leonie
Hi Leonie, je kan de limoncello zeker 3 maanden in de vriezer bewaren. Veel plezier met het maken (en nippen haha).