Als je eenmaal desembrood hebt geproefd wil je geen ander brood meer. Inmiddels bak ik al maanden een paar keer per week vers desembrood. Het is niet alleen lekkerder, het is ook een stuk gezonder. Daarnaast voelt het ook echt goed om te genieten van mijn zelfgebakken desembrood. Elke keer een trots momentje. Bij het maken van dit recept is mijn favoriete tip: neem de tijd, wees geduldig en verras jezelf.
Om zeker te weten dat je brood gaar is raad ik je aan om de kerntemperatuurmeter van Thermapen te gebruiken. We hebben nu een superleuke Limited Edition variant met The Lemon Kitchen Thermapen citroentjes. Bij een kerntemperatuur van 98-100 graden weet je zeker dat het brood gaar is, maar ook dat de smaak op zijn allerbest is. In dit recept heb ik mij niet gefocust op het maken van de desemstarter omdat het te uitgebreid zou zijn. Dit kan je (online) kopen en/of zelf maken.
Inmiddels staan er al een hele boel recepten met desembrood op de website, dus het werd hoog tijd dat ik ook zelf aan de slag ging met desem.Â
Â
Ben je op zoek naar recepten met desembrood? Maak bijvoorbeeld eens: