Gevulde eitjes met augurkjes, citroenrasp op een crostini

Gevulde eitjes met augurkjes, citroenrasp op een crostini

Gevulde eitjes is typisch Nederlands. Ik vind het een heerlijk hapje en het is een echte traktatie! Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar het is ook leuk om te maken. De combinatie keuze met het enige echte Kesbeke Amsterdamse Tafelzuur is snel gemaakt. Het romige van het eigeel combineert heerlijk bij het fris-zoete van de mini augurkjes. Ze hebben een lekkere smaak en structuur! Zie hieronder het gevulde eitjes met augurkjes recept.

Gevulde eitjes met augurkjes 

Niet alleen lekker voor op een zondag middag, maar ook bijvoorbeeld op Moedersdag en tijdens Pasen mogen deze gevulde eitjes met augurkjes ook niet ontbreken. Voor mij is dit een ideaal hapje. Zacht, romig, fris, zoet, licht pittig én krokant. He-mels! Het is easy peasy recept en een lust voor het oog. 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
gevulde eitjes met augurkjes

Gevulde eitjes met augurkjes en citroen op een crostini

Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Snacks & Hapjes
Keuken Nederlands
Trefwoord aardbei, augurken recepten, biologische eieren, eieren, gevuld eitje, gevulde eieren, pickles, tafelzuur
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • staafmixer
  • oven + bakpapier
  • Handrasp
  • kookpannetje met deksel
  • Kwastje
  • Spuitzakje of een spuitfles + mondje
INGREDIËNTEN
  • 8-10 st verse biologische eieren medium
  • 8 st mini augurkjes Kesbeke Tafelzuren zoet-zuur
  • mosterd
  • frisse mayonaise
  • 1 stokbrood (zuurdesem)
  • ½ biologische citroen
  • olijfolie. zwarte peper en zout (salt flakes)
  • verse bieslook
BEREIDING
  • Zet een kookpannetje op middelhoog vuur en zorg ervoor dat er 2 cm water in zit. Als het water kookt leg je de eieren erin en zet je een timer op 7 minuten. Doe de deksel er op.
  • Snijd het stokbrood in plakken van 1 centimeter en lak ze in met een klein beetje olijfolie en grill ze op de grillpan, wanneer je een paar grillstrepen krijgt kan je ze eraf halen. Houdt even apart.
  • Als de eieren gekookt zijn laat je ze afschrikken in koud water. Pel en halveer de eieren. Haal het eigeel eruit en meng met 3 el mayonaise, citroenrasp naar smaak, snuf zwarte peper en zout. Je kan hier een staafmixer voor gebruiken. Vergeet niet te proeven. Hak de bieslook fijn en roer door het eigeel mengsel.
  • Snijd de augurkjes in dunne plakjes en leg in de gehalveerde eitjes een paar dunne augurk plakjes en doe het eigeel in de spuitzak/fles en verdeel hierin een mooie toef. Versier de eitjes met wat zwarte peper en zout en eventueel een citroenkrulletje.
  • Meng 2 el mayonaise met 1 el mosterd. Smeer de crostini in met de mosterd mayonaise en leg daar het gevulde eitje op. Smakelijk!

Recepten met augurkjes

Mijn bedrijf staat natuurlijk voor een frisse touch. Niet gek dat ik helemaal weg ben van Kesbeke’s Amsterdamse tafelzuren. Van zure bommen, mini augurkjes met mosterdzaadjes tot zilver én smul uitjes. Augurkjes kan ik zo uit het vuistje eten (ja ook als je niet zwanger bent is dit best lekker en verfrissend)! Ondertussen heb ik al een hoop heerlijke recepten gemaakt met allerlei augurkjes. Ben je opzoek naar nog meer inspiratie zoals deze gevulde eitjes met augurk op een crostini. 

Recept inspiratie

 

gevulde eitjes met augurkjes
Samenwerking met Kesbeke Tafelzuren

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek