Gevulde eitjes is typisch Nederlands. Ik vind het een heerlijk hapje en het is een echte traktatie! Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar het is ook leuk om te maken. De combinatie keuze met het enige echte Kesbeke Amsterdamse Tafelzuur is snel gemaakt. Het romige van het eigeel combineert heerlijk bij het fris-zoete van de mini augurkjes. Ze hebben een lekkere smaak en structuur! Zie hieronder het gevulde eitjes met augurkjes recept.
Niet alleen lekker voor op een zondag middag, maar ook bijvoorbeeld op Moedersdag en tijdens Pasen mogen deze gevulde eitjes met augurkjes ook niet ontbreken. Voor mij is dit een ideaal hapje. Zacht, romig, fris, zoet, licht pittig én krokant. He-mels! Het is easy peasy recept en een lust voor het oog.
Mijn bedrijf staat natuurlijk voor een frisse touch. Niet gek dat ik helemaal weg ben van Kesbeke’s Amsterdamse tafelzuren. Van zure bommen, mini augurkjes met mosterdzaadjes tot zilver én smul uitjes. Augurkjes kan ik zo uit het vuistje eten (ja ook als je niet zwanger bent is dit best lekker en verfrissend)! Ondertussen heb ik al een hoop heerlijke recepten gemaakt met allerlei augurkjes. Ben je opzoek naar nog meer inspiratie zoals deze gevulde eitjes met augurk op een crostini.
Eén reactie
Wat een leuk en simpel recept. Wij koken/kopen ook met alleen Kesbeke.