In de winter maak ik regelmatig zelfgemaakte groentesoep. Het leuke aan zo’n soep als deze is dat je geen bouillon blokjes nodig hebt, je kan namelijk heel simpel zelf een groentebouillon trekken. Ik maak gelijk een grote portie zodat ik kan invriezen of mensen kan uitnodigen. Een groenteboullion heeft als basis, uiteraard groenten zoals: wortel, bleekselderij, tomaat, maar ook verse kruiden, laurierblad, knoflook, sjalotjes en zout & peper. De biologische citroen is echt een aanvulling in dit recept en haalt de smaak naar boven, waardoor je minder zout nodig hebt. Zie hieronder het groentesoep recept.
Deze groentesoep heeft een mediterraans tintje. Ik heb een soortgelijke soep leren maken in Sicilië, waar linzen en andere peulvruchten veel terugkomen in allerlei recepten. In het recept leg ik je uit hoe je dus makkelijk zonder bouillonblokjes een lekkere zelfgemaakte groentesoep in een uur op tafel kan toveren. Puur, lekker & ouderwets genieten! Tip, lekker met een lik roomboter op je zelfgebakken (stok)brood.Â
Een leuke bijkomstigheid van zelfgemaakte soep, is dat vaak je huis heerlijk gaat ruiken. De buren kunnen er misschien al van meegenieten. Ben je opzoek naar nog meer soep inspiratie, zoals deze zelfgemaakte groentesoep?
Â
Maak dan bijvoorbeeld eens:
3 reacties
Ik ben zo dol op groentesoep. Ziet er lekker uit!
Ik zou er niet onmiddellijk aan denken om citroen toe te voegen aan soep.
Maar als ik dan het volledige recept lees dan klopt het plaatje wel helemaal.
In heb nog nooit zelf boeillon gemaakt, maar zo te zien is dit dus niet moeilijk.