Desem toast met geitenkaas en frisse komkommer
Naar recept gaan Recept afdrukken

Desem toast met geitenkaas en frisse komkommer

Een simpele lunch, maar zo lekker dat dit toch echt mijn lunch dagelijks is! Bij dit recept maak ik gebruik van een eerder geplaatst recept: ingemaakte komkommer! Erg lekker met het biologische kruidenzout van Herbamare. Net zoals de biologische citroen, onmisbaar in de keuken! Zie hieronder het Desem toast met geitenkaas en frisse komkommer recept.


Desem toast met geitenkaas

Een heerlijke én ook gezonde lunch! Deze toast met geitenkaas en frisse komkommer is makkelijk te maken en verfrissend lekker. Sowieso ben ik gek op geroosterd zuurdesem brood, en sinds kort heb ik een nieuw plekje ontdekt genaamd Vanmenno waar ik online het lekkerste brood bestel. Handig is dat je het kan invriezen en zelf nog kan afbakken. Waardoor je dus dagelijks dagvers en bijzonder smaakvol brood in huis kan hebben. Je kan kiezen tussen (gesneden/ongesneden) zuurdesem, volkoren en notenbroden.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
Tool
Zesteur
Desem toast met geitenkaas en frisse komkommer

Desem toast met geitenkaas en frisse komkommer

Gang Ontbijt
Trefwoord ontbijt & lunch
Totale tijd 15 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • oven of broodrooster
INGREDIËNTEN
  • Ingrediënten voor 2 personen
  • twee zuurdesem boterhammen
  • romige & zachte geitenkaas (zoals van Président)
  • 1 theelepel Herbamare Kruidenzout
  • ingemaakte komkommersalade *recept staat hier
  • 1/2 biologische citroen
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor of gebruik een broodrooster om het zuurdesembrood te roosteren. Laat een beetje afkoelen.
  • Roer de geitenkaas even zodat je het romig en luchtig kan smeren op je brood.
  • Bekijk het ingemaakte komkommer salade recept hier. Heb je geen tijd gehad om dit recept van te voren te maken? Geen probleem, je kan ook hele snelle pickles (Tafelzuur) maken! Geen komkommer in huis? Dan kan je ook wortel dun schaven en een beetje besprenkelen met citroensap.
  • Verdeel de komkommer salade naar smaak op de geitenkaas, ik vind het wel lekker als het een goed belegd broodje is.
  • Strooi nog een beetje Herbamare kruidenzout over de boterham en rasp als laatste nog wat citroenzeste (schil) over deze desem toast.

Koken met Herbamare Kruidenzout

Zoals hierboven aangegeven kook ik heel regelmatig met biologische kruidenzout! Zo zet ik om de paar weken een nieuwe groente spread op de website én ontwikkel ik elke maand los een ontbijt/lunch/diner recept. Benieuwd? Maak dan bijvoorbeeld eens de gezonde doperwten spread of een simpele penne pasta met gorgonzola en venkel.

#Samenwerking met Herbamare Kruidenzout

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept