Ouderwetse rundvleessalade

Ouderwetse rundvleessalade

Ouderwets!? Ja dat zeker maar zeg nou eerlijk, als je het zelf maakt is het genieten! In de familie van mijn vriend wordt dit regelmatig gemaakt en dat gaat áltijd op! Deze rundvleessalade met citroen dressing heb ik een fris tintje gegeven met citroenrasp. Lekker met deze romige dressing.


Rundvleessalade

Heerlijk ouderwets en onbetaalbaar lekker! Ik heb het een paar jaar geleden leren maken en ik heb echt respect voor dit traditionele recept wat ik super lekker vind!

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
Ouderwetse rundvleessalade

Ouderwetse rundvleessalade

Gang salades & bijgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord bijgerecht, rundvleessalade, salade met citroen
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
INGREDIËNTEN
  • 1 biologische citroen (sap & zest)
  • 500 gram lap rundvlees (Iers)
  • 1 kg grote kruimel aardappels
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder of paprikapoeder
  • 1 grote augurk of 6 kleintjes (kleine blokjes)
  • 2 ui (gesnipperd)
  • Paar takjes verse oregano

Dressing:

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel citroensap & rasp (zest snufje zout en peper)
BEREIDING
  • Als eerste het rundvlees even afwassen, vervolgens doe je koud water in de pan, scheutje citroensap en zet je het op middelhoog vuur. Voeg een druppeltje olie toe. Komt er een schuimlaag? Probeer dan in meerdere keren af te schuimen.
  • Voeg 1 (gesnipperde) ui toe, met de runderbouillon en laat sudderen tot het vlees gaar is (ongeveer +/- 2 uur).
  • Schil de aardappels en voeg in een pan met koud water en haal ze eruit als ze gaar zijn. Laat ze goed afkoelen en hak het dan kleine stukjes.
  • Voeg nu vervolgens de fijngesneden augurk en ui toe en voeg bij de rest.
  • Vervolgens voeg je de mayonaise en 1 eetlepel citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Gebruik een ijsschep om de bollen uit te serveren en verdeel er wat van de frisse mayonaise bij en wat verse oregano!

Perfect eieren koken

Een perfect ei, betekend voor mij dat het eiwit gestold is en het eigeel nog een beetje zacht oranje is. Onderaan het recept staat een handige tip hoe je (altijd) een perfect ei kookt!  Het zal je altijd bij blijven!


Eieren koken: de allerbeste manier (werkt altijd!)

  1. Kook de eieren in een steelpannetje en voeg een klein laagje water toe van ongeveer 2 centimeter. Als het water kookt leg je de eieren in de pan en doe je de deksel erop en zet je de timer op precies 6:30 (groot 7) minuten. Laat vervolgens even met koud water schrikken en ze zijn altijd perfect!

Zelf salades maken

Ben je opzoek naar nog meer ‘ouderwets’ lekkere recepten? Maak dan bijvoorbeeld eens eiersalade!
Houd je van ouderwetse maar lekkere gerechten? Maak dan eens stoofvlees met oven friet en citroenmayonaise!



Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

31 reacties

  1. Ik moet weer meer vlees eten, ik ben een jaar of 4 geleden steeds minder vlees gaan eten. Smaakte me niet meer. En dat voor een supercarnivoor. Maar heb nu ernstige ijzertekort dus ben op zoek naar nieuwe vlees-recepten. Ik ga deze dan ook deze week nog uitproberen, lijkt me lekker.

    1. Hoi Frederique, bedankt voor je reactie! Ik heb heel eerlijk gezegd juist sinds een paar maanden heel weinig behoefte aan vlees. Ik heb er een gek gevoel bij en ik heb vel meer zin in groente of kaas. Maar ik moet dus wel uitkijken voor ijzertekort. Hoe doe jij dat nu? Hoop van je te horen als je het gemaakt hebt 🙂

    1. Ga het zeker proberen te maken want hier in Amerika kan ik het niet kant en klaar vinden. Dank je wel voor het recept!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte