+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Ouderwets!? Ja dat zeker maar zeg nou eerlijk, als je het zelf maakt is het genieten! In de familie van mijn vriend wordt dit regelmatig gemaakt en dat gaat áltijd op! Deze rundvleessalade heb ik een fris tintje gegeven met citroenrasp, lekker met deze romige dressing.

Perfect eieren koken

Een perfect ei, betekend voor mij dat het eiwit gestold is en het eigeel nog een beetje zacht oranje is. Onderaan het recept staat een handige tip hoe je (altijd) een perfect ei kookt!  Het zal je altijd bij blijven!

Rundvleessalade met dressing

Bereidingstijd: 2,5 uur
Personen (4)

Ingrediënten:

  • 1 biologische citroen (sap & zest)
  • 1 lap rundvlees (500 gram) (Iers)
  • 1 kg grote kruimel aardappels
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder of paprikapoeder
  • 1 grote augurk of 6 kleintjes (kleine blokjes)
  • 2 ui (gesnipperd)
  • Paar takjes verse oregano 

Dressing:

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel citroensap & rasp (zest)
    snufje zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Als eerste het rundvlees even afwassen, vervolgens doe je koud water in de pan, scheutje citroensap en zet je het op middelhoog vuur. Voeg een druppeltje olie toe. Komt er een schuimlaag? Probeer dan in meerdere keren af te schuimen.
  2. Voeg 1 (gesnipperde) ui toe, met de runderbouillon en laat sudderen tot het vlees gaar is (ongeveer +/- 2 uur).
  3. Schil de aardappels en voeg in een pan met koud water en haal ze eruit als ze gaar zijn. Laat ze goed afkoelen en hak het dan kleine stukjes.
  4. Voeg nu vervolgens de fijngesneden augurk en ui toe en voeg bij de rest.
  5. Vervolgens voeg je de mayonaise en 1 eetlepel citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Gebruik een ijsschep om de bollen uit te serveren en verdeel er wat van de frisse mayonaise bij en wat verse oregano!

Eieren koken: de allerbeste manier (werkt altijd!)

  1. Kook de eieren in een steelpannetje en voeg een klein laagje water toe van ongeveer 2 centimeter. Als het water kookt leg je de eieren in de pan en doe je de deksel erop en zet je de timer op precies 6:30 (groot 7) minuten. Laat vervolgens even met koud water schrikken en ze zijn altijd perfect!

Houd je van ouderwetse maar lekkere gerechten? Maak dan eens stoofvlees met oven friet en citroenmayonaise!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Ouderwetse rundvleessalade
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This